OUMARU: Živim kao Srbin, igrao bih za "orlove"!

Kamerunac koji je već jednom nastupio za svoju zemlju rado bi postao reprezentativac Srbije

Abubakar Oumaru, Kamerunac koji igra za Vojvodinu, voljan je sa nastupa za reprezentaciju Srbije, iako je već zabeležio jedan meč za nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen.

- Čujem da se govori da bih mogao da igram za reprezentaciju Srbije, mada niko još nije razgovarao sa mnom o tome. Čuo sam od vaših kolega sa SOS kanala. Ako postoji šansa da igram za Srbiju, ja bih igrao - rekao je Oumaru okupljenim novinarima posle meča sa OFK Beogradom u kojem su Novosađani izborili plasman u finale Kupa.

Kamerunac je u Srbiji od 2009, kada je došao u Crvenu zvezdu, odakle je prešao u OFK Beograd, pa potom u Vojvodinu 2010, gde se i ustalio sa 99 nastupa i 38 golova.

- Samo jednom sam nastupao za seniorsku reprezentaciju Kameruna i mislim da ima šanse da igram za Srbiju. Ovo je velika zemlja, ima puno dobrih fudbalera, dobru reprezentaciju, ako ima šanse, ja bih igrao. U Srbiji sam mnogo godina, navikao sam ovde. Živim kao Srbin, tako da mi neće biti teško da igram za reprezentaciju - ocenio je Oumaru.

Reprezentacija Srbije ima problem sa napadačima i efikasnošću, ali ostaje da se vidi da li su selektor Siniša Mihajlovići i čelnici Fudbalskog saveza zainteresovani da među "orlove" uvrste 26-godišnjeg Kamerunca.

(Telegraf.rs)