EVROLIGA: Barsa povela protiv Panatinaikosa!

Gist propustio da ekipu odvede u drugi produžetak sa slobodnih bacanja. Barsa ceo meč jurila Atinjane. Drugi meč u četvrtak

Ceo meč je Barselona jurila Panatinaikos pred svojim navijačima i na kraju uspela u produžetku da povede u četvrtfinalnoj seriji Evrolige − 72:70 (11:21, 23:11, 11:19, 19:13, 8:6).

Tragičar meča bio je bivši Partizanovac Džejms Gist, sa promašena dva bacanja tri sekunde pre kraja, kojima je ekipu mogao da odvede u drugi produžetak.

Doduše, mora se priznati da je pred poslednje tri sekunde umesto Barseloni, lopta trebalo da pripadne Atinjanima, ali sudijska trojka na čelu sa Ilijom Beloševićem veoma "nezgodan" faul Volasa nad Gistom nije okarakterisala kao nameran.

U reguarnom delu, koji je protekao u jurnjavi Katalonaca za "zelenima", Barselona je imala poslednje  22 sekunde za pobedu. Zicer Ante Tomića pod košem Atinjana zavrešen je "bananom" gostiju, pa se otišlo u dodatni period.

Pobednika koji će za dva dana imati priliku da sa maksimalnih 2:0 krene put Grčke predvodio je Huan Karlos Navaro sa 14 poena (4 trojke), dok su Ante Tomić i Viktor Sada zabeležili po 13.

Atinjane su predvodili nekadašnji Partizanovci Džejms Gist i Stefon Lazme (obojica po 14 poena).

Drugi meč je na programu 11. aprila u Barseloni. Igra se na dve pobede.

Sreda:

CSKA - Kaha Laboral 18:00

Olimpijakos - Efes 20:00

Real Madrid - Makabi 20:45

(Telegraf)