Pojačava se broj Srba u Bojsiju pred meč dublova! (FOTO)

Srbi i dalje dolaze u velikom broju iz različitih delova Amerike i Kanade, a pojedini su plaćali i kaznu za prebrzu vožnju posle 10 sati puta samo da bi pružili podršku našim teniserima. U planu je i žurka, a priželjkuje se pristustvo tenisera, "barem na pet minuta"

Dolazak bilo kog srpskog tima ili reprezentacije u Sjedinjene Američke Države "novi" je praznik za zemljake, koji su iz raznoraznih razloga odlučili da u ovoj velikoj zemlji prave dom. Dolazak Novaka Đokovića i Dejvis kup reprezentacije Srbije u Bojsi, mali grad u Ajdahu, bio je razlog za "selidbu".

U samom Bojsiju eks-Jugoslovena, kako smo čuli, ima oko 5.000. Srpska zajednica broji malo više od 1.000 ljudi i nikada se nije dogodilo da im neko zbog sporta dolazi u posetu. Turnir u Indijan Velsu im je "geografski" najbliži i pojedinci se ne libe da odu do Kalifornije, koja je samo sat i po avionom od Bojsija.

- Srba ima svuda po svetu i možda nas je više napolju nego u samoj Srbiji - rekao je Bogdan Obradović, selektor teniske reprezentacije, dodavši:

- Zbog toga ni najmanje nismo iznenađeni podrškom sa tribina. Svaka im čast jer znamo koliko je odricanja bilo potrebno. Zahvalni smo im svi.

Bojsi je "okupiran", a stigli su naši zemljaci iz svih krajeva SAD, pa i Kanade.

U areni "Tako bel" su raštrkani, ali će u subotu uveče biti na jednom mestu. Srbi iz Bojsija spremaju žurku.

- Verujem da će biti ludo. Žurka za nezaborav. Samo još kada bi nam se, barem na pet minuta, pridružili teniseri - sa setom u glasu kaže jedna Marija, koja od pre pet godina živi u Bojsiju.

Ne verujemo da će Novak i ekipa stići, ali verujem da će biti "ludo"...

(Dejan Ješić, izveštač Telegrafa iz Bojsija / sponzor puta: www.aerogaga.com)