ĐOKOVIĆ: Imao sam koncentraciju i fenomenalne navijače!

Srpski teniser posle pobede za 1:0 potvrdio da je bilo treme na početku meča, ali da je presudan bio trijumf u tajbrejku prvog seta

Novak Đoković posle uvodnog trijumfa i prvog boda za srpsku reprezentaciju u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa vidno raspoložen. Nasmejan, tek koji minut po pozdravljanju sa Džonom Iznerom, kojeg je pobedio ubedljivo, otkrio je da ga je trema poremetila na početku meča.

- Bilo je treme, sa dosta opreza sam ušao u meč, ali sam mu ipak dozvolio prednost. Imao sam koncentraciju na vreme, u tajbrejku. To je bila prekretnica. Gubiti i voditi 1:0 u setovima nije isto - istakao je Đoković.

Đoković je imao jako dobru podršku navijača i nije krio radost zbog te činjenice.

- Nama je drago da ih vidimo. Mnogi od njih su putovali danima kolima i izdvojili dosta novca za doći u ovo mesto. Zahvalni smo i oni su deo naše pobede.

Očigledno je nedelju dana pripreme uspelo da izniveliše situaciju sa uslovima, s obzirom da se u Bojsiju igra na priličnoj nadomorskoj visini, sa čime najbolji teniser planete do sada nije imao prilike da se suoči.

- Imali smo šest-sedam dana pripreme i to je pomoglo u adaptaciji uslovima koji su jedinstveni. Ovo je najviša nadmorska visina na kojoj sam igrao. Bilo je teško vraćati Iznerove udarce zbog toga. Ali bio sam strpljiv - rekao je Novak Đoković.

(Telegraf)