GALIJANI: Video sam tri različita pasoša Žorža Vee

- Lično sam video tri različita pasoša jednog velikog igrača Milana. Neću vam reći kog - "sakrio" je potpredsednik "roso-nera" činjenicu da se lagalo o godinama Žorža Vee

"Neverovatno" otkriće bivšeg genseka Partizana Žarka Zečevića da je 2002. godine u Humsku stigao Taribo Vest sa 40 godina, a ne sa 28, kako je Nigerijac govorio, izazvalo je burnu svetsku reakciju.

Posle nekoliko dana, za nigerijski sajt oglasio se i sam Vest, koji je rekao da to apsolutno nije tačno, ali je zanimljivo to što se oglasio i potpredsednik Milana Adrijano Galijani.

Imao je i on "nešto da kaže za dnevnik" (kao što reče Manda u filmu "Lepa sela lepo gore").

Drugi čovek "roso-nera" nije propustio priliku da iznese malo poznati detalj iz novije istorije kluba.

- Lično sam video tri različita pasoša jednog velikog igrača Milana, ali vam neću reći njegovo ime... Znate šta mi je čudno? Iako su lažirali datum rođenja, neki su igrali veoma dobro do 40. godine - rekao je Galijani, ali je uz osmeh dodao:

- Da li je to bio Vea? To nisam rekao - čime je zagolicao već zapitanu maštu fudbalskog sveta.

Liberijac Žorž Vea (zvanično) rođen je 1. oktobra 1966. godine, a za Milan je nastupao u periodu od 1995. do 2000. godine.

Za to vreme uspeo je da dobije i najveće fudbalsko priznanje, jer ga je FIFA 1995. godine proglasila za najboljeg igrača sveta, a karijeru je završio 2003. godine.

Posle toga odlučio je da se malo pozabavi i politikom, u kojoj je i dalje, uz malo humanitarnog rada.

(Telegraf.rs)