KURIJER ZA TELEGRAF: Znam da Srbi polude kad Novak osvoji neki turnir!

- Navijače ste uvek imali, i to od Australije do Amerike - kaže selektor SAD, koji očekuje da će srpski reprezentativci u predstojećem duelu Dejvis kupa imati veliku podršku sa tribina

Velika zvezda tenisa Džim Kurijer, čovek sa četiri gren slema (dva u Australiji i dva u Parizu), sada je selektor Dejvis kup reprezentacije Amerike, koja u glavnom gradu države Ajdaho igra protiv Srbije, koja je jedna od tri selekcije sa pozitivnim skorom protiv Amerikanaca. Istina, igrali smo samo jednom u 113 godina dugoj istoriji takmičenja.

Za vas je 1:0. Međutim, mi smo drugačije fokusirani. Istoriju ne možemo da kontrolišemo, ali je možemo praviti. Meč u Beogradu gledao sam na televiziji i sećam se da je bio dobar. Ipak, Srbija je tada bila mnogo jača - rekao je za Telegraf.rs Džim Kurijer, i dodao da se seća jednog meča protiv Srbina Slobodana Živojinovića:

- U momentu kada sam igrao protiv Boboa (Bobe, prim. aut.), zemlja se zvala Jugoslavija. No, nisam igrao mnogo protiv njega, ali se sećam duela u prvoj ili drugoj rundi u mojoj debi sezoni na Pro turu. Uh, pobedio me je u Forest hilsu u izjednačenom susretu... Tada mi je bilo krivo, ali sam brzo shvatio ko je i šta je tada bio Bobo. Kakav je samo servis imao...

Kurijer je kao igrač bio veoma koncentrisan i "miran". Ništa se nije promenilo ni sada kada su emocije u pitanju...

- Emocije nisam pokazivao tako često. Nikada. Sada nemam razloga da tako trošim energiju, a i momcima pokušavam da dokažem da je to bespotrebno. Uostalom, moj sadašnji posao je malo drugačiji. Ne smem da budem emotivan, već analitičan.

VAS SRBA IMA OD AUSTRALIJE DO AMERIKE

Kurijer kaže da nije imao privilegiju da poseti Srbiju, ali je od igrača iz reprezentacije čuo sve najbolje.

- Želim da dođem. Nije kurtoazija. Momci koji su bili kažu da je lepa, da je narod sjajan, gostoljubiv. Znam da ste emotivci i da volite sport. Znam i gledao sam kako izgleda kada Novak Đoković osvoji neku veliku nagradu, prvenstvo, takmičenje.

- Videli smo veliki broj ljudi koji se tada okupi da pozdravi šampione. Srpskih navijača je uvek bilo. Svuda. U tenisu ih viđamo od Australije do Amerike. Ponosan ste narod, a to sportistima mnogo znači. I teniserima će u Bojsiju pomoći vaši zemljaci, za koje sam čuo da su mnogo glasni - završio je Kurijer.

Derbi meč četvrtfinala Dejvis kupa počinje večeras od 21.30 sati (po našem vremenu), kada se sastaju Novak Đoković i Džon Izner. Uslediće duel Troickog i Kverija.

(Dejan Ješić, Izveštač Telegrafa iz Bojsija/sponzor puta: www.aerogaga.com)