POJAČANJE ZA "ORLOVE": Rišairo izabrao Srbiju!

Napadač Groningena postigao dogovor sa Fudbalskim savezom da nastupa za naše selekcije

Rišairo Živković, 16-godišnji fudbaler Groningena, pristao je da nastupa za reprezentaciju Srbije. Iako je početkom godine izgledalo da će talentovani fudbaler izabrati Holandiju, navodno je promenio mišljenje.

Momak rođen na Holandskim Antilima od majke Srpkinje, po kojoj je uzeo i prezime, pošto ih je otac rano napustio, spada među najtalentovanije evropske napadače u svom uzrastu, a u Holandiji su ga okarakterisali kao naslednika Arjena Robena.

Problem za Živkovića može da bude to što se ekipa selektora Milana Lešnjaka nije plasirala na Evropsko prvenstvo, pa će biti pozvan da nastupa sa fudbalerima godinu dana starijim.

- Nedavno, kada je mlada reprezentacija Srbije igrala prijateljski meč u Holandiji, direktor reprezentativnih selekcija Savo Milošević razgovarao je sa Živkovićem i fudbaler Groningena pristao je da igra za kadetsku selekciju Srbije. Međutim, kako ova ekipa nije uspela da se plasira na EP, čelnici Fudbalskog saveza moraće da ponove razgovore i ubede ga da nastupa za godinu dana stariju selekciju. Ti pregovori obaviće se u narednih nekoliko dana i vrlo brzo znaće se epilog, ali sva je prilika da će Rišairov odgovor biti pozitivan - izjavio je za Kurir neimenovani poznavalac situacije.

(Telegraf.rs/Izvor: Kurir)