AMERI SU ULAZNICA ZA FINALE: Zimonjić očekuje pobedu i u dublu!

Najbolji dubl igrač Srbije ne favorizuje Amerikance zbog uslova koji su u Bojsiju, očekuje da zablistaju Đoković i Troicki

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić smatra da je duel sa selekcijom SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa finale pre finala i istakao da, uprkos odsustvu Janka Tipsarevića, ekipa može do uspeha.

- Ovaj meč će nam biti najteži, a mislim da ko pobedi stići će do finala. I bez Janka imamo tim koji može da pobedi Amerikance. Oni su izabrali uslove koji im najviše odgovaraju, pre svega nadmorska visina u Bojsiju. Imaju i dva dobra servera i dubl braće Brajan - kazao je Zimonjić.

Amerikanci imaju domaći teren, ali i Srbija se pita...

- Novak je u formi, Viktor igra dobro, možda ne rezultatski, ali napreduje iz dana u dan i može da iznenadi Iznera i Kverija. Sa druge strane i u dublu, bez obzira što su Amerikanci favoriti, ići ćemo na pobedu, to je jedini pristup za ovakav meč - istakao je Zimonjić.

Srpski teniser naveo je i da je podloga u Bojsiju "srednje brzine", kao i da je malo teže kontrolisati lopticu.

- Ipak, isto je i njima i nama. Videćemo da se do početka što bolje prilagodimo, zato smo došli ranije i treniramo dva puta dnevno.

Zimonjić je dodao da se dobro oseća i najavio da će na narednim turnirima igrati u dublu sa Francuzom Žilijenom Benetoom i Špancem Nikolasom Almagrom.

- Biću spreman do subote. U Majamiju sam poslednji put igrao sa Lindštedom. Igraću sa Benetoom u Monte Karlu, Madridu i Rimu, a sa Almagrom u Barseloni. Videćemo kako će da krene sa Benetoom. Ako se saradnja pokaže kao dobra, postoji velika mogućnost da nastavimo do kraja sezone - zaključio je Zimonjić.

(Tanjug)