HAJDUK SPLIT: Sa Srbima ne igramo regionalnu ligu!

Prvi čovek Splićana raspoložen za ligu sa Bugarima, Slovencima i Mađarima, ali ne i sa našim klubovima, zbog negativnog naboja koji bi bio prisutan

Predsednik splitskog Hajduka, koji godinama ne može da se primakne rivalu Dinamu, spas za klub vidi u regionalnom fudbalskom takmičenju, ali bez učešća srpskih klubova.

Marin Brbić je u intervjuu "Jutarnjem listu"objasnio da on i klub nisu bili u Sofiji na nedavnom sastanku Evropske asocijacije klubova, ali da je "majstor s mora" spreman da uđe u pregovore o igranju Balkanske lige ili kako god bi se zvalo novostvoreno takmičenje.

- Za regionalnu ligu smo i nogama i rukama. Bio bi to dobar posao za Hajduk, puni stadioni, ali je pitanje s kojim bismo državama uzeli učešće - rekao je Brbić, i odmah objasnio zašto ne bi učestvovao sa srpskim klubovima.

- Nije to moj nacionalistički stav, već je razlog sigurnost. Bile bi to utakmice negativnog naboja i velikih problema bismo imali sa obezbeđenjem. Za druge opcije sam otvoren, za ligu sa Mađarima, Slovencima, Slovacima, Bugarima... - rekao je Brbić.

(Telegraf)