ĐOKOVIĆ: Spremni smo za 830 metara nadmorske visine! (FOTO)

Najbolji teniser sveta kaže da je ambijent u Dejvis kup reprezentaciji fantastičan i da se igrači veoma dobro slažu u Bojsiju

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković posle prvog treninga u Bojsiju uživa u sjajnoj atmosferi i pozitivnom duhu koji vladaju u timu, koji bi prema njegovom mišljenju trebalo da vode ekipu do pobede protiv Amerikanaca i plasmana u polufinale Dejvis kupa.

Srpski teniseri imaju sjajne uslove za rad i pripreme u dvorani u Bojsiju. U sklopu dnevnog boravka na raspolaganju im je i sala za razonodu, ali i sala sa velikim video-bimom za analizu mečeva. Dobrom raspoloženju doprinosi i prijatno vreme sa temperaturom od preko 20 stepeni.

- Protiv Amerikanaca igramo u gostima, što je uvek nezgodno i što u ovakvom takmičenju predstavlja prednost domaćinu, koji ima mogućnost odabira podloge i uslova u kojima se igra. Međutim, osvajali smo trofej 2010. godine i znamo koliko nam je je to dalo samopuzdanja, donelo radosti i novu dimenziju u našim karijerama - rekao je Ðoković.

Srpski tim je od ponedeljka kompletan, pošto su u Bojsi stigli Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a koliko među momcima vlada super atmosfera najbolje ilustruju slike sa treninga, na kojima se vidi kako Ðoković i društvo igraju košarku.

Žreb za četvrtfinale Dejvis kupa biće održan u četvrtak, 4. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)