ATP MAJAMI: Mariju Masters i drugo mesto

U finalu turnira na jugu Floride, Škot je posle preokreta rezultatom 2:1 pobedio Španca Davida Ferera i zaradio 1.000 poena i 719.160 dolara

Drugi nosilac na turniru koji je protekle nedelje igran na betonu Majamija Endi Mari od ponedeljka će biti drugi teniser sveta, odmah iza Novaka Đokovića, koji je na Floridi odigrao jedan od najgorih turnira u poslednjih nekoliko godina. No, novi pobednik Mastersa je Škot. On je u veoma zanimljivom finalu 2:1 (2:6, 6:4, 7:6) pobedio Davida Ferera.

Malo manje od tri sata su se obojica "ganjala" iako početak nije nagoveštavao ovakav rasplet. Španac se lavovski borio ostavljajući Mariju samo "mrvice". Pomirivši se na vreme sa gubitkom prvog seta, Mari se koncentrisao na drugi. Uspeo je na vreme da dođe do brejka, koji je materijalizovao dobivši šansu da u trećem opravda ulogu favorita.

Poslednji set ovogodišnjeg Mastersa bio je i najbolji. Igralo se do "kraja", a Mari je pehar zaslužio u taj-brejku. Sigurno, izgubivši samo jedan poen. Zahvaljujući ovom trijumfu, Mari je bogatiji za 719.160 dolara, a Ferer za 350.970. Inače, Škot je isti turnir osvajao i 2009. godine.

(Telegraf.rs)