Murinjo dogovorio sa Abramovičem tri godine na Stamford bridžu!

Glasine o povratku Žoze Murinja u Čelsi dobile novi zamah tvrdnjama britanskih medija da je postignut sporazum o trogodišnjem angažmanu

Trofejni trener Žoze Murinjo praktično je dogovorio povratak u Čelsi sa vlasnikom kluba, ruskim milijarderom Romanom Abramovičem, tvrdi "Dejli telegraf".

Postignut je neformalan dogovor o trogodišnjoj saradnji koja bi trebalo da počne ovog leta, a ništa još nije potpisano jer Murinjo ima važeći ugovor sa Realom, koji će po mnogobrojnim nagoveštajima biti raskinut na kraju sezone.

- Čelsi je odlučio da je Žoze pravi čovek za njih. Roman je ostao bez mnogo izbora i vraćanje Murinja je jedini potez kojim može ponovo da pridobije navijače - rekao je neimenovani bliski saradnik Abramoviča, koji je izgubio strpljenje sa Rafom Benitezom, ali ne želi da pravi još jednu promenu dok sezona traje.

Nedavno je objavljeno da je Abramovič u znak pomirenja kupio Murnju veoma skup sat.

Ipak, postoji još uslova koji bi morali da se ispune da Portugalac ponovo sedne na klupu "plavaca"- Čelsi bi morao da završi među prva četiri i osigura makar kvalifikacije za Ligu šampiona. Takođe, Murinjo nije srećan kako je uređena hijerarhija u klubu i ne želi tehničkog direktora Majkla Emenala pored sebe. Murinjo je rezervisan i prema izvršnom direktoru Ronu Gurleju.

Portugalac je ovog vikenda izjavio da bi "mogao da se vrati tamo gde je već jednom bio".

(Telegraf.rs)