Košarkaši Partizana apsolutni rekorderi ABA lige

Prema zvaničnim podacima, u 26 utakmica ABA lige, "crno-bele" je uživo gledalo ukupno 119.042 navijača ili 4.579 po meču

Košarkaški klub Partizan najgledanija je ekipa regularnog dela ABA lige, pošto ga je, prema zvaničnim podacima, u 26 utakmica uživo gledalo ukupno 119.042 navijača, saopšteno je u nedelju na sajtu šampiona Srbije. Partizanove utakmice u proseku je posmatralo 4.579 gledalaca, što predstavlja apsolutni rekord, od kada se na ovim prostorima igra regionalna liga.

U dvorani "Pionir", gde "crno-beli" igraju kao domaćini, srpskog šampiona gledalo je ukupno 67.000 ljudi, što je u proseku 5.184 gledalaca po utakmici. Takođe, Partizan je i najgledaniji tim na gostovanjima, pošto je njegove utakmice gledalo ukupno 52.042 navijača. Na 13 gostujućih utakmica prosečno je prisustvovalo 4.003 navijača.

Petostruki uzastopni šampioni Jadranske lige u poslednjem kolu su, podsetimo, obezbedili plasman na završni turnir koji će igrati u Laktašima. Osim "crno-belih", koji će u polufinalu igrati protiv najbolje ekipe regularnog dela Igokee, a drugi par čine Crvena zvezda i Radnički.

(Telegraf.rs / Beta)