DRULOVIĆ ZA TELEGRAF: Sa Pinto će napraviti borbenu Zvezdu!

"Celu karijeru sam igrao protiv njega. Prvo će da trgne ekipu, daće mladima šansu, a onda će da je spremi za narednu sezonu", tvrdi proslavljeni reprezentativac

Proslavljeni jugoslovenski reprezentativac Jugoslavije, a danas selektor reprezentacije Srbije do 19 godina, Ljubinko Drulović smatra da će novi trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto pokušati da izbaci letargiju iz tima kako bi mogao da ga spremi za narednu sezonu.

Drulović je tokom igračkih dana više od decenije proveo u Portugaliji, nastupajući za Porto, Benfiku i Penafiel, dok je u isto vreme Sa Pinto u Sportingu sticao status legende kluba.

- Odlično ga poznajem, kroz celu igračku karijeru sam igrao protiv njega. Znam ga i kao trenera - započeo je Drulović razgovor o Portugalcu za Telegraf.

- Bio je odličan igrač koji se borio do poslednjeg minuta, uvek je davao maksimum i ima taj borbeni karakter. On je inače bio igrač prenaglašenog temeperamenta, što je logično sad izgubio sa godinama. I dalje ima on tu impulsivnost, vidi se da uvek želi da učestvuje u meču. Bio je prvo pomoćnik u Leiriji, pa je iz omladinskog pogona preuzeo seniore Sportinga.

Drulović je bez mnogo razmišljanja rekao šta je to što će Sa Pinto promeniti na "Marakani".

- Mislim da će on prvo da trgne ekipu iz letargije u koju je zapala, a pokušaće da što bolje završi ovu polusezonu. Zvezda je titulu izgubila, nema je ni u Kupu, tako da će on već početi da radi na tome da da mladim igračima šansu i da sprema ekipu za narednu sezonu. Sigurno će pokušati da usadi svoj mentalitet.

SRBIJA MOŽE DOBRO DA PROĐE NA MAKSIMIRU!

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije izneo je svoju prognozu za meč između Hrvatske i Srbije na "Maksimiru" u petak.

- Okej, Hrvati su po analizama iskusniji, imaju već standardnu ekipu koja dosta dugo igra zajedno. Ali utakmica je jedna, a ovu je jako teško prognozirati. Mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat ukoliko naši stariji igrači na pravi put izvedu ove mlađe. Hrvati imaju baš veliku želju da nas pobede, tako da mislim da je pritisak na njihovoj strani - zaključio je Ljubinko Drulović.

(B. Mekić)