Teorija: Zašto je Ibra neupotrebljiv u februaru?

Švedski napadač iz Milana tokom karijere je najgore igre beležio u drugom mesecu u godini

Milan će u odlučujuće bitke za Skudeto morati bez Zlatana Ibrahimovića, koji je kažnjen tri meč zbog udaranja Salvatorea Aronike. On će u tekućem mesecu propustiti duele protiv Udinezea, Ćezene i Juventusa, a na teren će jedino u mečevima Lige šampiona protiv Arsenala. Sigurno je da ova suspenzija Šveđanina ide na ruku Milanovima rivalima, ali ima i jedna teorija koja govori suprotno.

Gledajući prethodne Ibrahimovićeve sezone, može da se izvuče zaključak da je ovaj vrsni golgeter potpuno neupotrebljiv u mesecu ferbruaru. Iako je prethodnih godina uvek bio najbolji igrač timova u kojima je igrao (izuezetak je Barselona), "Ibrakadabra" je najlošije partije pružao u februaru.

FEBRUAR 2011 (7 utakmica, 1 gol, 2 žutav kartona) - Ibrahimović je imao sjajnu debitanstsku sezonu u Milanu, ali je u februaru potpuno podbacio. Milan je u tom periodu eliminisan od Totenhema u Ligi šampiona, a Ibra je bio neprimetan u ta dva meča. Primera radi, ranije u januaru je postigao pet golova u šest utakmica.

FEBRUAR 2010 (4 utakmice, 2 gol, 1 žuti karton) - Ovo je bio možda i najbolji Ibrahimovićev februar. Tada je igrao za Barselonu i imao presok od gola u dva odigrana meča.

FEBRUAR 2009 (5 utakmica, 1 gol, 1 žuti karton) - Iako je Inter u tom periodu dominirao u italijanskom prvenstvu, Ibrahimovićev učinak je bio zanemarljiv. Jedini gol je postigao protiv Mančester Junajteda u Ligi šampiona, ali je Inter eliminisan. Čim je februar prošao, prošlo je i prokletstvo, pa je u martu postigao pet golova u četiri meča.

FEBRUAR 2008 (3 utakmice, 1 gol) - Posle sjajnog januara u kojem je postigao četiri gola u tri meča, opet mu je naišao "crni februar". Samo jedan gol u tri meča plus ispadanje u Ligi šampiona od Liverpula su mu doneli novi februar za zaborav.

FEBRUAR 207 (2 utakmice, 1 gol) - Za ovaj učinak mu se i ne može zameriti mnogo jer je veći deo meseca bio povređen. Oporavio se na vreme za duele sa Valensijom u Ligi šampiona, ali nije pomogao Interu da izbegne eliminaciju.

(Telegraf.rs/A.G.)