KAPITEN HRVATSKE: Meč sa Srbijom biće mi najteži u karijeri

- Zbog silnih tenzija, pritisaka, pisanja medija koje mi igrači čitamo, jasno je da će to biti jedan od najvećih dvoboja u kojima sam igrao za Hrvatsku - rekao je Darijo Srna

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, Darijo Srna, mnogo je važnih utakmica preturio preko glave, odigrao tri evropska i jedno svetsko prvenstvo, ali ipak ima tremu pred duel sa fudbalerima Srbije.

- Ovo je moja najteža utakmica - rekao je Srna za "Jutarnji list".

Iako selekcija Srbije ne spada u ekipe iz TOP kategorije, kapiten "šahovničara" ima objašnjenje za svoj strah.

PREVELIKE TENZIJE

- Najteža utakmica reprezentativna, sigurno. Zato što su se stvorile najveće tenzije, nikad nije postojao takav, neću reći pritisak, nego presing novinara, televizije, navijača koji zovu za karte.

- Kad se tome dodaju sva ta pisanja, koja naravno i mi čitamo iz dana u dan, jasno je da će to biti jedan od najvećih dvoboja u kojima sam igrao za Hrvatsku - rekao je Srna.

Na pitanje šta bi moglo da presudi na ovom meču, kapiten Hrvatske je rekao:

- Glava, srce, uopšte nije bitno. Ko god istrčao u našem dresu daće najbolje od sebe, niko nas neće morati motivisati. Ali bitno je igrati glavom, dakle razmišljati.

SRBIJA IMA MLAD, ALI DOBAR TIM

- Biće pune tribine, ceo "Maksimir" će tražiti da napadnemo od prvog minuta i da što pre postignemo pogodak. I mi to želimo, ali dovoljno imamo rutine i stoga verujem da ćemo ostati hladni. Forsiraćemo da ih ekspresno slomimo, ako ikako bude moguće.

- Međutim, koliko god ćemo se orijentisati prema napred, treba gledati i unazad, u defanzivu. Oni su brzi i moramo motriti na njih. Imamo pet dana okupljanja pre utakmice, to je dovoljno da finiširamo strategiju. Ispunićemo sve planove selektora - rekao je Srna.

On je na kraju pohvalio srpske igrače.

- Treba poštovati sastav koji ima klasnog golmana, vrhunske defenzivce poput Ivanovića, Kolarova, Nastasića... Oni nemaju šta da izgube, sa samo četiri boda na tabeli moraju napraviti podvig da se popnu na prvo ili drugo mesto. Ne kažem da će biti jednostavan dvoboj, to nikako. Držaćemo se uputstava. Žao mi je što je otpao Ivan Perišić, ali imamo savršene indvidualce i bez njega. Postoje igrači koji ga mogu zameniti - rekao je Srna.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)