KIMI: Ovo je jedna od najlakših pobeda u mojoj karijeri!

Vozač Lotusa tvrdi da su za njegov današnji trijumf na trci za Veliku nagradu Australije zaslužni dobar start i savršena taktika

Vozač Lotusa Finac Kimi Raikonen rekao je da mu je današnja pobeda na trci za Veliku nagradu Australije, kojom je u Melburnu startovao ovogodišnji šampionat sveta u Formuli 1, jedna od najlakših u karijeri.

- Zadovoljan sam tijumfom, ali je ovo tek prva trka. Pred nama je još dosta iskušenja, moram da ostanem miran i fokusiran na narednu trku. Imao sam dobar start i savršenu taktiku. Ovo je jedna od najlakših trka u kojoj sam pobedio i nadam se da će ih biti još - istakao je Raikonen.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija, Španac Fernando Alonso, dok je treći bio aktuelni prvak sveta Nemac Sebastijan Fetel.

- Izuzetno sam srećan, jer smo imali loš start pre godinu dana. Sada je bilo mnogo bolje, to nam je vratilo optimizam i nadam se da ćemo biti opasan protivnik za sve - naglasio je Alonso.

Trostruki uzastopni prvak iz Red Bula na kraju je završio na trećem mestu, iako je trku počeo sa pol pozicije.

- Kimi je uradio sjajan posao, kao i Alonso. Želeo sam da pobedim, ali već posle nekoliko krugova primetio sam da se naši pneumatici raspadaju. Moramo da rešimo taj problem do naredne trke - objasnio je Fetel.

Šampionat sveta u Formuli 1 nastavlja se sledećeg vikenda Trkom za Veliku nagradu Malezije koja će biti vožena na stazi Sepang u Kuala Lumpuru.

(Telegraf.rs / Tanjug)