Zdravko Mamić pušten na slobodu!

Istražni sudija odbila je predlog hrvatskog državnog tužilaštva da se predsedniku Dinama odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja dela. Branilac potvrdio da je Mamić zbog želudačnih tegoba bio u bolnici, gde je primio lekove i injekcije

Predsednik Dinama Zdravko Mamić pušten je da se brani sa slobode od optužbi na račun ministra sporta Željka Jovanovića, zbog čega je morao da provede noć u zatvoru.

U emisiji Soundset radija, Mamić je izjavio da Jovanović "mrzi sve hrvatsko" i da "kao Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj".

Saslušanje je završeno oko 19 časova u Županijskom sudu u Zagrebu, a istražni sudija Ljiljanka Maletić odbila je predlog državnog tužilaštva da se Mamiću odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Jedan od njegovih advokata Ante Madunić izjavio je da se nikad pre nije privodilo za takva krivična dela i da može da razume da su Mamićeve reči imale težinu i da ih niko ne opravdava.

- Situacija je takva kakva je, samo je u pitanju da li je to krivično delo ili samo njihov lični sukob, odnosno da je vređanje bilo obostrano - rekao je Madunić, dodajući da ne vidi zašto bi sukob poprimio razmere rasnog ili nacionalnog.

Madunić je potvrdio da je Mamić zbog želudačnih tegoba bio u bolnici, gde je primio lekove i injekcije.

Presednik Dinama je po izlasku iz suda odbio da se obrati novinarima po savetu advokata i otišao u obližnji kafić u društvu svojih prijatelja.

(Telegraf.rs / Jutarnji list)