MAESTRO: Grbić u 40. godini vodio tim do finala Lige šampiona

Italijanski Kuneo plasirao se u finale najjačeg odbojkaškog takmičenja u Evropi pobedivši Zaks 3:2 u setovima, a naš as bio je jedan od najboljih na terenu

Italijanski odbojkaški tim Kuneo plasirao se u finale Lige šampiona pošto je pobedio Zaks u pet setova (24:26, 25:20, 25:20, 23:25, 15:10). Kuneo je predvodio legendarni Nikola Grbić, koji je, iako ima 40 godina, bio jedan od najboljih u svom timu, naročito u petom setu, kada se odlučivalo ko će u finale.

U borbi za titulu Lige šampiona Kuneo će se sastati sa Lokomotivom iz Novosibriska, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Zenita, takođe 3:2. Finale je na programu u nedelju od 14.30 sati, a pre toga je meč za treće mesto od 11.30 sati.

Grbić u svojim vitrinama ima dva Skudeta, sa Kuneom i sa Trentinom, sa kojim je pokorio i Evropu 2009. godine. Osvajao je i tri Kupa Italije, jedan Superkup Italije, CEV kup, dva Superkupa Evrope...

U više navrata biran je za najboljeg tehničara, 1997. godine i za najboljeg evropskom igrača, a sada ponovo može da podigne trofej Lige šampiona.

(Telegraf.rs)