INDIJAN VELS: Tornado Đoković oduvao Congu

Srpski as za samo 54 minuta razbio Francuza sa 6:3,6:1 i plasirao se u polufinale turnira u kome se sastaje sa Huan Martinom Del Potrom koji je eliminisao Endija Mareja sa 6:7,6:3,6:1

Najbolji svetski teniser Novak Đoković    počistio je sa terena Francuza Žoa Filfreda Congu u četvrtfinalnom meč na Mastersu u Indijan Velsu  sa 2:0 (6:3,6:1). Novak je maltene odradio lakši trening jer je za 54 minuta oduvao protivnika poput pustinjske oluje u Kaliforniji.

Novak nije izgubio nijedan poen u gemovima na svoj servis, napravio je 14 direktnih poena, a da nije imao nijednu neiznuđenu grešku. Naš as će u polufinalu igrati protiv Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Endija Mareja sa 6:7,6:3,6:1.

- Kada je bilo važno, nisam mu dao da uhvati priključak, nisam mu dozvolio da dođe do prilike da možda napravi brejk i vrati se u meč. To mi je bilo jako bitno – da tokom celog meča ostanem mentalno maksimalno prisutan- rekao je Đoković posle meča.

Bio je ovo 15. duel Srbina i Francuza, a od prethodnih 14 Novak je dobio devet, ali i poslednjih sedam ako se ne računa pobeda Conge u Parizu 2011. godine, kada Novak nije ni izašao na teren.

Đoković je odigrao meč kao iz udžbenika i nije dozvolio rivalu da mu uzme nijedan direktan poen na njegov servis, dok je on potpuno demolirao indisponiranog Francuza.

Tok meča....

Conga je vrlo sigurno počeo meč i vrlo lako uzeo gem na svoj servis dozvolivši Novaku samo dva poena. Đoković mu se odmah revanširao i sudeći po početku biće ovo vrlo neizvestan duel. Na tribinama stadiona u Indijan Velsu, između ostalih, nalazio se Žarko Čabarkapa, bivši košarkaš Beopetrola, Budućnosti, kao i NBA timova Finiksa i Golden Stejta.

Igrači su bili u egalu sve do petog gema a tek tada je Novak uspeo da dođe do čak tri  brejk lopte, a odmah je prvu iskoristio za vođstvo  3:2. Nole je odmah materijalizovao brejk i na svoj servis je razneo Congu bez osvojenog poena za 4:2.

Najbolji svetski teniser bio je blizu i drugog brejka, ali je Conga uspeo nekako da se izvuče i da posle prednosti spasi jednu loptu i smanji rezultat na 4:3.

(Telegraf.rs)