VILJA: Nebitan je protivnik u četvrtfinalu! MILAN: Razočaravajuće...

David Vilja je dočekao šansu da se nađe u prvoj postavi ove sezone, postigao možda i ključni gol protiv Milana u pobedi od 4:0 za plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a trijumf na "Nou Kampu" posvetio je navijačima

Još jednom je Barselona pokazala kako se igra fudbal i kako je za njih poraz od 2:0 bukvalno ništa. Milan su pobedili kao od šale i zasluženo se plasirali među osam najboljih ekipa Evrope.

"Tika-taka" se opet igrala na "Nou Kampu", gde je Barselona demonstrirala silu i pobedila sa 4:0 sedmostrukog šampiona Evrope, a David Vilja je postigao možda i odlučujući pogodak koji je odredio smer utakmice.

- Navijači su stalno bili uz nas, uvek verovali u nas, znali su da možemo, na kraju smo uspeli i njima poklanjamo ovaj uspeh. Kada vam se dogodi ovakvo veče, sve loše pre toga pada u zaborav. Nakon ove predstave, ne zanima nas koga ćemo dobiti u četvrtfinalu - samouvereno je poručio Vilja.

- Barselona je igrala sjajno, pogotovo prvih pola sata. Tada smo imali problema u prenosu lopte, i napravili smo dosta grešaka. Od prolaska su nas delili centimetri. Da je Niang postigao gol, sve bi bilo drugačije - izjavio je trener Milana Masimilijano Alegri.

- Nismo bili dorasli večeras i san je prekinut. Nismo igrali kako treba i od početka smo patili. Ovo nam je lekcija koju bi rado izbegli da smo mogli i samo se nadam da će nam koristiti u budućnosti. Sada možemo da se fokusiramo na Seriju A, pošto nećemo imati pritisak Lige šampiona - rekao je kapiten Milana i direktni krivac za drugi gol Mesija Masimo Ambrozini.

(Telegraf.rs)