JSL: Partizan u Jagodini, Zvezda dočekuje Novi Pazar

Vikend donosi mečeve 18. kola kojima se nastavlja Jelen Superliga, najzanimljivije u Jagodini, gde šampion gostuje u subotu od 19 časova, sat ranije na "Marakani" počinju Crvena zvezda i Novi Pazar

Utakmicama 18. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Jelen Superligi, derbi meč sutra će odigrati Jagodina i Partizan, dok će Crvena zvezda ugostiti Novi Pazar.

Izabranici Vladimira Vermezovića sa dve ubedljive pobede na startu prolećnog dela šampionata, a i zahvaljujući kiksu Crvene zvezde protiv Rada, stekli su osam bodova viška u odnosu na večitog rivala.

Gostovanje u Jagodini, koja igra odlično ove sezone, predstavljaće jedan od najtežih ispita za "crno-bele" i, ako ga polože, biće za veliki korak bliže odbrani titule. Trener Vermezović neće moći da računa na napadača Marka Šćepovića, koji je sredinom nedelje na meču sa BSK-om povredio zadnju ložu.

Jagodinci su u prvom prolećnom kolu napravili kiks i izgubili od Hajduka u Kuli sa 3:0, ali samo nekoliko dana kasnije na Karaburmi protiv OFK Beograda slavili su sa 3:1.

POPRAVNI ZA ZVEZDU?

Vicešampion Crvena zvezda će na svom stadionu protiv Novog Pazara pokušati barem malo da popravi lošu sliku sa meča protiv Rada.

Nigerijac Abiola Dauda mogao bi konačno da debituje u dresu "crveno-belih".

Ekipa Novog Pazara u prošlom kolu savladala je na svom terenu kragujevački Radnički sa 1:0 u utakmici koju je obeležila masovna tuča igrača obe ekipe.

Trećeplasirana Vojvodina gostuje u Borči ekipi BSK-a, a Novosađani su u prethodna dva kola osvojili maksimalnih šest bodova.

"Fenjeraš" na tabeli, Smederevo, imaće težak zadatak pošto će dočekati ekipu Rada koja će doputovati na krilima osvojenog boda protiv Crvene zvezde.

U KRAGUJEVCU DERBI ZAČELJA

U nedelju će mali derbi u Kragujevcu odigrati domaći i niški Radnički, a obe ekipe se grčevito bore da zadrže superligaški status ove sezone.

Duel u Subotici između domaćeg Spartaka i ivanjičkog Javora mogao bi da odluči koja će od ove dve ekipa u nastavku sezone imati veće šanse u borbi za plasman u Evropu.

Javor je u prošlom kolu "pregazio" Smederevo sa 4:0, dok je Spartak izgubio od Vojvodine sa 2:1.

Ekipa Donjeg Srema će u Novom Sadu, u meču važnom u borbi za opstanak, dočekati šestoplasiranu užičku Slobodu, dok će Hajduk u Kuli ugostiti OFK Beograd.

PAROVI 18 KOLA:

Subota
Hajduk - OFK Beograd (14.00)

Donji Srem - Sloboda Point (14.00)

BSK-Vojvodina (14.00)

Spartak-Javor (14.00)

Smederevo-Rad (14.00)

Crvena zvezda - Novi Pazar (18.00)

Jagodina-Partizan (19.00)

Nedelja
Radnički Kragujevac - Radnički Niš (13.00)

TABELA SUPERLIGE: Partizan 43, Crvena zvezda 35, Vojvodina 34, Jagodina 32, Rad 27, Sloboda 27, Javor 26, Spartak 23, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19, Radnički Niš 18, Hajduk 16, Donji Srem 16, BSK 14, Radnički Kragujevac 13, Smederevo 8

(Tanjug)