EVROLIGA: Žalgiris ispustio Real! Barsa slavila u Pireju (VIDEO)

Madriđani preokretom u vrelom Kaunasu (105:104) otpisali Litvance iz igre za nokaut fazu. I drugi najveći španski klub uspeo je da slavi na gostovanju Olimpijakosu (90:77). Sada obe ekipe sa Pirineja imaju skor od devet pobeda i samo jednog poraza

Košarkaši Žalgirisa bili su na korak od velikog iznenađenja na svom terenu u pretposlednjem meču desetog kola E grupe Top 16 faze Evrolige, ali su na kraju, posle produžetaka, nesrećno izgubili od madridskog Reala - 105:104.

Apsolutni heroj meča bio je španski reprezentativac sa naših prostora, Nikola Mirotić, koji je tri sekunde pre kraja napravio ofanzivni skok i iskoristio dva slobodna bacanja, koja su donela "kraljevićima" produžetak. Nije ni Mirotić toliki heroj koliko su košarkaši Žalgirisa očajno odigrali poslednji minut regularnog dela, u koji su ušli sa deset poena prednosti, ali su to uspeli nekako da prokockaju.

Odmah na početku produžetka Madriđani su uspeli da naprave seriju od 8:0, koju su kasnije stigli Litvanci, ali nisu uspeli i da prestignu, pa je sve na kraju otišlo na vodenicu gostiju, koji su ostvarili svoju devetu pobedu u deset kola.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je raspoloženi Mirotić, koji je meč završio sa dabl-dabl učikom, 11 skokova i 31 poenom, od toga 18 ubačenih bacanja iz isto toliko pokušaja! Džejsi Kerol je dodao 21 poen (5/7 za tri), a na drugoj strani, kod poraženih, Tremel Darden postigao je 21 poen, a "ispratio" ga je uz 14 koševa Kuzminskasa.

(Tanjug)