MIHAJLOVIĆ: Ja sam tražio "domaćicu"!

Srpski selektor ocenio da je biskvit neophodan u ishrani igrača, pa se opredelio za proveren na kojem je odrastao * Takođe, Mihajlović rekao da još ima nade za Dejana Stankovića da nastupi protiv Hrvatske

Selektor Siniša Mihajlović otkrio je da on stoji iza zahteva da za srpske reprezentativce bude obezbeđen keks "domaćica" u svlačionici, pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu koji će biti odigran u Zagrebu protiv Hrvatske 22. marta. Neobičan zahtev izazvao je pažnju medija, a selektor je to ovako objasnio:

- Nama je neophodan neki biskvit u ishrani igrača, a kako sam odrastao u Hrvatskoj i na "domaćici", onda sam tražio da nas sačeka ovaj meni omiljeni keks. To nema veze sa Fudbalskim savezom Srbije i, navodno, njegovim željama, već je to interna stvar između mene i doktora naše reprezentacije koji brine o meniju za igrače - izjavio je Mihajlović za "Sport".

- Ima "milion" drugih biskvita koje smo mogli da tražimo, ali sam izabrao ovaj keks jer je proveren. Ima i preliv od čokolade. Dobro će doći momcima pred utakmicu da uzmu malo šećera. Meč se igra u nezgodnom terminu od 18 časova, mora ranije da se ruča, a onda uzme mala užina. Dakle, pred zagrevanje samo da se stavi komadić keksa u usta, bolje za stomak , organizam - ocenio je selektor Srbije, koji želi da ide na sigurno, koliko je to moguće, u svim detaljima, pa i u izboru hotela.

- Opredelili smo se za hotel "Šeraton" zato što smo tamo bili i 1999. kad sam ja igrao. Nismo imali problema. Oni imaju dva hotela, "Esplanadu" pored železničke stanice i "Šeraton". Uzeli smo provereno, imaćemo ceo sprat samo za sebe - rekao je Mihajlović, koji se osvrnuo i na mogući nastup Dejana Stankovića u Zagrebu, koji je sam selektor nedavno doveo u pitanje izjavivši da će Stanković teško obezbediti mesto jer malo igra za Inter.

- Nisam otpisao Dejana za utakmicu sa Hrvatskom, samo sam rekao da neće biti pozvan ukoliko ne bude počeo da igra. Ipak, u nedelju je protiv Katanije bio 45 minuta na terenu, ušao je na teren u teškom momentu, na 0:2, a na kraju je Inter dobio meč. Sigurno da je tu bilo i Stankovićevog doprinosa. Ima još dva prvenstvena kola i duel u Kupu do 22. marta, dovoljno da se Dejan spremi za utakmicu sa Hrvatskom - ocenio je Siniša Mihajlović.

(Telegraf.rs/ Izvor: Sport, Večernje novosti)