NFL: Flako najplaćeniji u istoriji, 120,6 miliona za šest godina! (VIDEO)

Šampionski kvoterbek dogovorio se sa Baltimor Rejvensima, zvanično potpisivanje u ponedeljak

Džo Flako, kvoterbek Baltimor Rejvensa, naplatio je trijumf na Superboulu postavši najplaćenjiji igrač u istoriji NFL, pošto je dogovorio još šest godina vernosti klubu za 120,6 miliona dolara. Ostalo je da se dorade neke sitnice u ugovoru, a zvanično potpisivanje predviđeno je za ponedeljak 4. mart.

Zasad nije precizirano koliko će od 120 miliona biti garantovano organizatoru igre Rejvensa, koji je postao prvi kvoterbek ikada sa pobedom u plej-ofu u svakoj od prvih pet sezona, a čak šest ostvario je na gostovanjima, po čemu je jedinstven u istoriji.

Baltimor je pre početka sezone nudio Flakou 80 miliona za pet godina, ali je on to odbio, verujući da vredi više. Kockao se i pobedio na spektakularan način. U regularnoj sezoni njegov učinak nije bio nešto specijalno, ali je zablistao kada je bilo najvažnije, u doigravanju, bacivši u četiri meča 1140 jardi uz 11 pasova za tačdaun, bez ijednog presečenog i pas rejting 117,2.

Baltimor je redom u plej-ofu pobeđivao Indijanapolis 24:9, Denver 38:35, Nju Ingland 28:13 i na Superboulu San Francisko 34:31, osvojivši drugu titulu u istoriji kluba, osnovanog 1996.

Trenutno, najjači ugovor u Ligi ima kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris, koji je prošle godine dobio 100 miliona dolara za pet godina, od čega je 60 miliona garantovano, a čak 40 miliona inkasirao je tokom prve sezone.

Flako je u prvih pet godina zaradio "svega" 30 miliona. Smatrao je da je potplaćen i on i njegov zastupnik Džo Linta bili su veoma čvrsti u pregovorima, a Rejvensi nisu želeli da ostanu bez šampionskog kvoterbeka kao pre 12 godožina, kada su oterali Trenta Dilfera, pa zatim na narednu titulu čekali 12 godina. Pristali su manje-više na sve što se tražilo, a na Flakou je sada da opravda astronomski ugovor.

(Telegraf.rs)