Partizan može da ostane i bez Evrokupa?!

Iako smo od starta ABA lige sugerisali da ćemo svedočiti izjednačenom takmičenju, nismo mogli da se kladimo da ćemo u samoj završnici imati čak šest timova koji i dalje gaje određene nade da će se naći na završnom turniru

Bez obzira na ishod pregovora Evrolige sa čelnicima "Sidra" oko delegiranja učesnika najelitnijeg košarkaškog takmičenja iz ABA karavana jasno je da, četiri kola pre kraja regularnog dela, Partizan nema osigurano mesto za fajnal-for. Istina, dosta razloga za strepnju ima i Miroslav Muta Nikolić sa svojim "đavolima".

Iako smo od starta ABA lige sugerisali da ćemo svedočiti izjednačenom takmičenju, nismo mogli da se kladimo da ćemo u samoj završnici imati čak šest timova koji i dalje gaje određene nade da će se naći na završnom turniru. Osim Partizana i Radničkog, svoju računicu prave još Cedevita, Budućnost i Olimpija, dok se čudima nada i MZT iz Skoplja.

Već u sledećem kolu (23) Partizan u Zagrebu ima priliku da pobedom otpiše Cedevitu, tim koji je u septembru slovio za prvog favorita lige. Međutim, odlasci trenera Bože Maljkovića i nekolicine bitnih igrača uslovili su da tim iz Sutinskih vrela, posle poraza u dva poslednja kola (MZT i Solnok), ozbiljno strepi za plasman na F4.

"Crno-beli" pre svega moraju da brinu o igri, jer priča o mladosti više nema veze. Prosto, Duško Vujošević je imao dovoljno vremena da igrače navikne jedne na druge, ali i sistem rada, pa priča o mladosti "ne pije vodu". Vesterman, Bertans, Musli, Milosavljević i ekipa moraju maksimalno da se mobilišu i organizuju jer sada svaki eventualni poraz postaje bolan. Usput, osim mesta u četiri, svi spomenuti timovi jure i pozicije među šest, jer je igranje u Evrokupu svakako mnogo interesantnije nego u FIBA Čelendžu.

Osim Cedevite, Partizan putuje i u Skoplje, dok na svom parketu čeka Igokeu i Solnok. Momci iz Aleksandrovca, bez obzira na priče o "bratskom timu" sigurno neće žrtvovati ponos i "obraz" puštajući šampiona, dok će i meč sa Solnokom biti sve samo ne lak.

Radnički u odnosu na "crno-bele" ima pobedu više... Možda je baš taj podatak krucijalan... Naime, "đavoli" već ovog kola igraju u "Jezeru" protiv Budućnosti, tima sa kojim sada dele treće mesto. Pobeda pomaže i Partizanu! "Đavoli" zatim odlaze na dalmatinsku turneju, gde igraju protiv Zadra i Splita i za očekivati je da će se tamo igrati na "nož", pošto i jedni i drugi žele da izbegnu fenjer i ispadanje iz lige. U poslednjem kolu im dolazi Zvezda...

(NAPOMENA: velikim slovima su napisana imena timova koji dolaze u goste)

(Telegraf.rs)