BARSA NAŠLA KRIVCA ZA PORAZ: Sudije greše, ali ovo je previše! (VIDEO)

Katalonci priznaju da su loše odigrali, ali smatraju da su oštećeni kod prvog gola Milana

Defanzivac Barselone Đerar Pike nije bio srećan zbog suđenja Škota Krejga Tompsona u prvom meču osmine finala Lige šampiona u kom je Barselona poražena u Milanu sa 2:0. Prvi gol je kontroverzan, sporno je da li je Kristijan Zapata igrao rukom i tako namestio šansu Boatengu, koji je zatresao mrežu.

- Sudije mogu da pogreše, ali ovo je previše. Nema veze, mi smo bili loši, to moramo da priznamo. Nadamo se da ćemo na "Nou kampu" da ispravimo greške - rekao je Pike posle meča.

Kontroverzne odluke arbitara poslednjih šest-sedam godina  uglavnom su bile u korist katalonskog giganta, čega je verovatno svestan i Pike, naročito bi iz Čelsija mogli da kažu koju reč o tome, ali i Milan je doživeo da Ševčenku bude poništen potpuno regularan gol ili da se olako dosude dva penala za Barselonu prošle sezone u četvrtfinalu.

Optimizam deli i pomoćni trener Đordi Rura, koji menja Tita Vilanovu,  iako mu je "San Siro" "uklet". Rura je kao fudbaler Barselone u revanšu Superkupa Evrope 1989, u kom je Milan pobedio sa 1:0 i osvojio trofej, zadobio povredu kolena od koje se nikad nije potpuno opravio pa je prerano okončao karijeru, 1994. sa svega 26 godina.

- Ako neki tim zaslužuje da mu navijači pruže šansu, to je Barselona. Možemo do četvrtfinala. Verujem da će naši igrači doći do željenog rezultata, iako smo svi svesni koliko smo lošu partiju pružili u Milanu - ocenio je Rura za sajt Barselone.

Kuriozitete meča je da Lionel Mesi nije imao nijedan šut u okvir gola, dok je ceo tim Barselone imao samo jedan, što im se poslednji put desilo u polufinalu Lige šampiona protiv Čelsija 2009. kada su u kontroverznom meču odigrali sa 1:1 na S"tamford bridžu" i golom Andresa Inijeste u nadoknadi vremena prošli u polufinale.

(Telegraf.rs)