RADIKALNI FSS: Prekinućemo mečeve u kojima se vređa protivnik!

Fudbalski savez rešen da od početka prolećne sezone krene u odlučan obračun sa huliganizmom pa je klubovima dostavio dopis sa propisima koji se moraju poštovati

Po direktivi Fudbalskog saveza Srbije, od ovog proleća kreće oštra borba protiv nedoličnog ponašanja navijača na stadionima. Svi klubovi i službena lica dobili su dopis u kojima su strogo navedeni propisi koji moraju da se poštuju u slučaju da se sa tribina čuju uvrede na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi.

U prvi mah upozorenje će se čuti sa razglasa, ukoliko se to nastavi, meč će biti prekinut na 15 minuta, igrači i sudije će otići u svlačionice. Ukoliko se proceni da se uslovi za igru nisu popravili ni posle toga, utakmica će biti trajno prekinuta.

Prvi korak u borbi za smanjivanje tenzija i nereda na stadionima biće već sledeće nedelje, kada će se na inicijativu Zajednice superligaša okupiti pred medijima kapiteni svih 16 klubova.

Možemo samo da zaključimo da ćemo se svačega nagledati na mečevima u kojima su akteri Partizan, Crvena zvezda, Rad i Novi Pazar u prvom planu, s obzirom na to da su se neprijatna skandiranja najčešće dešavala na duelima beogradskih i kluba iz Raške.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)