Inijesta: Nismo imali ideju

"Ipak, igra se i revanš, moramo da verujemo da možemo da se vratimo. Biće druga priča na našem stadionu, napašćemo od prvog minuta", rekao je vezni igrač Barselone

Andres Inijesta, vezni fudbaler Katalonaca, razočaran je porazom od Milana od 2:0 u prvom meču osmine finala Lige Šampiona.

- Kada niste na uobičajenom nivou igre, evo šta se dogodi, ovo je loš rezultat. Igrali smo sa Milanom, ovo je Liga šampiona, znali smo da je sve moguće.

- Nedostajalo nam je svežine i ideja, a oni su bili odlično postavljeni na terenu. Ipak, igra se i revanš, moramo da verujemo da možemo da se vratimo. Biće druga priča na našem stadionu, napašćemo od prvog minuta - rekao je Inijesta.

Masimo Ambrosini, jedan od najiskusnijih u ekipi Milana, rekao je posle pobede nad Barselonom od 2:0 da još ništa nije rešeno.

Bila je ovo utakmica koju smo morali da odigramo defanzivno. Bili smo oprezni i nismo dozvolili Barsi mnogo šansi. Ipak, ovo je samo prvo poluvreme, bila bi užasna greška da pomislimo da smo već sada nešto uradili. Ovo je veliko dostignuće, ali moramo da vodimo računa o tome da se igra 180 minuta - izjavio je 35-godišnji fudbaler.

- Uživaćemo večeras, a onda ćemo početi da mislimo o derbiju sa Interom. Naravno, imali bismo manje šansi da smo izgubili 3:0, tako da je logično da imamo šansu - dodao je Ambrosini.

(Telegraf.rs / uefa.com)