LIGA ŠAMPIONA: Bajern sprema otkaz Vengeru, "pirinejski derbi" u Portu (VIDEO)

Na programu u utorak jedan od derbija Arsenal - Bajern Minhen i jedan "lokalni" derbi na Pirinejskom poluostrvu u kome Porto dočekuje debitanta Malagu

Još četiri meča osmine finala... Dva u u utorak, dva u sredu.

Najkvaliteteniji evropski fudbal bio je na pauzi šest dana, a sada se vraća na male ekrane koji će prenositi mečevi Lige šampiona iz Londona i Porta. U utorak, u prestonici Londona Arsenal dočekuje osokoljeni i zahuktali Bajern, dok u Portugalu Porto na svom "Dragau" dočekuje španske "komšije", debitanta Malagu.

ARSENAL - BAJERN

"Tobdžije" su prethodne dve sezone završavale upravo u ovoj rundi, u osmini finala Lige šampiona, gde su ispadali od sedmostrukog osvajača "klempavog" trofeja Milana, i vanserijske Barselona. Oba puta su imali čak i dobre šanse za prolaz dalje ili produžetke, ali nisu imali sreće.

Ove godine su za protivnika dobili četvorostrukog osvajača Lige šampiona, koji tu slast nije osetio od 2001. godine i pobede nad Valensijom. Bajern iz Minhena je možda jedna od najuspešnijih i najboljih ekipa u Evropi u poslednjih nekoliko godina, pošto su u prethodne tri sezone čak dva puta igrali u finalu, i oba puta gubili − od Intera, pa prošle godine i od Čelsija.

Međutim, stav Bavaraca se ne menja i oni misle samo o tituli.

Njegov klub je u poslednjem prvenstvenom meču savladao Beiru Mar sa 2:0, a Pereiru može da raduje to što će se sutra na teren vratiti napadač Džejms Rodrigez.

- Uvek je dobro kada dočekujete meč Lige šampiona posle lagane pobede u domaćem šampionatu - dodao je Pereira.

Za Malagu je dovoljno reći da, uprkos finansijskim problemima, i tome što su na početku sezone otišli neki bolji i iskusniji igrači (pre svih, najbolji Santi Kazorla), stigli su do nokaut faze LŠ i to je za njih fantastičan uspeh u debitnatskoj sezoni. Međutim, ni oni ne žele tu da se zadrže. Ekipa Malage je u prošlom kolu u prvenstvu savladala Atletik Bilbao sa 1:0 i učvrstila se na četvrtom mestu na tabeli Primere.

- Tu poziciju smo sada osigurali, naš sledeći cilj je plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Očekuje nas veoma teška utakmica u Portugaliji, ali me raduje što se nalazimo u pravoj formi - poručio je trener Malage Manuel Pelegrini.

Obe sutrašnje prve utakmice osmine finala Lige šampiona počinju u 20.45.

(Telegraf.rs)