Pobeda Ane, Krunićeva eliminisana

Ivanovićeva pobedila Ruskinju Pavljučenko sa 6:3,7:6 u Dubaiju, dok je druga srpska teniserka poražena u Bogoti od Letonke Sevastove sa 6:2,4:6,6:3

Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na WTA turniru u Dubaiju, pošto je u prvom kolu savladala Ruskinju Anastasju Pavljučenkovu sa 2:0 u setovima − 6:3, 7:6 (7:5).

U nastavku takmičenja najbolje rangirana srpska teniserka sastaje se sa pobednicom meča između Čehinje Petre Kvitove i Slovakinje Danijele Hantuhove.

Sa druge strane, srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u treće kolo kvalifikacija za glavni žreb WTA turnira u Bogoti, pošto je u nastavku meča drugog kola izgubila od Letonke Anastasije Sevastove sa 2:1 u setovima − 6:2, 4:6, 6:3.

Krunićeva u Bogoti nastavlja takmičenje u dublu. Ona i Jelena Janković u prvom kolu, u utorak ili sredu, igraju protiv američko-nemačkog para, Džulije Koen i Tatjane Malek.

Na turniru koji se igra za nagradni fond od 235.000 dolara Jankovićeva je postavljena za prvog nosioca. Njena protivnica u prvom kolu, u utorak ili sredu, je Amerikanka Koen.

(Telegraf.rs / Tanjug)