KOSOVO JE SRBIJA: Navijači Zvezde u Valensiji raširili srpski transparent (VIDEO)

Među članovima navijačke grupe "Karsud" iz Pariza ima dosta Srba i to navijača crveno-belih, pa se često poruke podrške našoj zemlji u borbi za Kosovo pojavljuju na mečevima

Iza transparenta "Kosovo je Srbija" koji se pojavio na stadionu "Mestalja" na meču između Valensije i Pari Sen Žermena u Ligi Šampiona, stoje, a ko drugi, do Srbi iz Pariza.

Grupa  "Karsud" okuplja naše zemljake koji žive u Parizu, ali i veliki broj Parižana, koji vole Srbiju i navijaju za "Svece". Među pristalicama grupe srpske nacionalnosti ima i onih koji navijaju za kluba sa Marakane, pa zato i ne čudi što se ovaj transparent pojavio na meču.

Ova grupa putuje na utakmice Pari Sen Žermena širom Evrope i bodre "svece" ali s vremena na vreme i pokažu nekim gestom da podržavaju Srbiju.

Inače, ovo nije prvi put da su navijači PSŽ podržali srpski narod na Kosovu. Oni su 2008. na meču sa Monakom istakli transparent "Braćo Srbi, mi smo sa vama".

Ovoga puta, pistalice jedne od najekstremnijih navijačkih grupa - Karsud, okačili su pomenuti transparent na meču svog tima na Mestalji protiv Valensije. PSŽ je taj meč rešio u svoju korist 2:1.

Podsetimo, navijači Pari Sen Žermena poslali su jasnu poruku Evropi. Kosovo je Srbija! Pristalice "svetaca" razvile su transparent sa ovim natpisom na meču osmine finala Lige šampiona protiv Valensije na "Mestalji", preneo je "Sportal".

Transparent "Kosovo je Srbija" već je izazvao mnogo bure na Starom kontinentu, a UEFA je već najavila novčanu kaznu. To verovatno neće mnogo uznemiriti prebogate katarske šeike. Navijači "svetaca" već su istupali sa sličnim transparentima i ranije, a ovde možete pogledati snimak iz 2008. godine.

(Telegraf.rs)