Skupština FSS zakazana za 17. februar

Tako je odlučio Odbor za hitna pitanja kojim je predsedavao Tomsilav Karadžić

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zakazao je skupštinu te organizacije za petak 17. februara u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Skupština FSS biće održana od 13 sati, a njoj će prethoditi sednica Izvršnog odbora nacionalnog saveza, koja je na programu istog dana sa početkom u 11 sati. Današnja sednica Odbora za hitna pitanja, kojom je predsedavao predsednik FSS Tomislav Karadžić, održana je u proširenom sastavu, jer su joj prisustvovali i predstavnici regiona.

Razmatrane su brojne aktuelne teme, a pored zakazivanja skupštine FSS, odlučeno je da naredna sednica Odbora za hitna pitanja bude održana 8. februara i tom prilikom razmatraće se sva dokumenta bitna za sprovođenje dnevnog reda skupštine, Statuta FSS, Poslovnika o radu skupštine i finansijskog izveštaja.

U okviru redovnih priprema za skupštinsko zasedanje sastanke će održati i sve neophodne instance. Sutra će u Beogradu biti održana sednica Komisije za pravna pitanja, dok su sednice Finansijske komisije i Nadzornog odbora zakazane za 6. februar.

Odbor za hitna pitanja danas je usvojio Pravilnik o radu Arbitražnog suda FSS i on je prosleđen na javnu raspravu do 30 dana. Takođe su usvojena i dva nova pravilnika - Pravilnik o licenciranju i finansijskom fer-pleju za takmičenja u organizaciji UEFA i Pravilnik o statusu i osposobljavanju komesara za bezbednost FSS.