DUELI U FINALIMA: Vujošević vodi protiv Vukoičića 3:2

Trener Partizana osvojio je tri titule u duelima sa strategom Crvene zvezde, koji je, s druge strane, dva puta pobeđivao iskusnog stručnjaka i uzeo mu trofej u finalu

Finalni meč Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu između Crvene zvezde i Partizana obeležiće i duel dvojice trenera večitih rivala Duška Vujoševića s jedne i Vlade Vukoičića s druge strane.  Njih dvojica su proteklih godina igrali dosta finala, a trenutno je uspešniji strateg Partizana Vujošević, koji ima tri pobede naspram dve trenera Zvezde.

Vlada Vukoičić je jedan od retkih stručnjaka u Srbiji koji ima dobar skor u duelima sa strategom Partizana Duškom Vujoševićem, još od vremena kada je vodio FMP i Hemofarm. Sada je na putu da vrati preimućstvo Zvezde na košarkaškoj mapi Srbije.

Ako se malo pogleda unazad nekoliko godina, Vukoičić je imao mnogo uspeha u duelima sa Vujoševićem još iz vremena kada je vodio FMP, od 2005. do 2008. godine.

Od 22 međusobna duela, mladi trener je dobio čak devet, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo iskusniji stručnjaci poput Svetislava Pešića.

Međutim, kada je reč o finalima, tu mu Vujošević beži za jedan trofej. Strateg Zvezde pobedio je Vujoševića u finalu ABA lige 2006. godine u Sarajevu 73:72, i u finalu Kupa Radivoja Koraća 2007. godine, takođe u Kragujevcu 73:61.

Međutim, Vujošević je osvajao regionalnu ligu pobedom nad FMP i Vladom Vukoičićem u dva meča 2007. i to 85:83 i 94:82, a zatim ga je pobedio i u finalu plej-ofa Jadranske lige 2008. godine, kada je Partizan bio bolji od Hemofarma 69:51. Takođe, trener Partizana osvajao je i finale Superlige, opet protiv Hemofarma, kada je u pobedama bilo 3:1.

(Telegraf.rs)