FSS zbog Zvezde krši svoja pravila!

"Klubovi ne mogu da nas dovode u cajtnot i da onda tako rešavamo problem. Ako sada uradimo nešto, to će biti vanredno. Ovakve situacije neće se ponavljati, jer klubovi moraju da poštuju svoje obaveze", rekao je Tomislav Karadžić, predsednik FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić voljan je da izađe u susret Crvenoj zvezdi i omogući im malo više vremena za vraćanje dugova. "Crveno-beli" su jedini nedavno zavapili da im se odobri pomeranje roka za registraciju igrača jer ne mogu do petka, 8. februara, da vrate dugovanja.

Pitanje je da li bi FSS izašao u susret i pomerio rok da nije u pitanju gigant sa "Marakane" već samo ostali klubovi Superlige i Prve lige Srbije.

- Mi ćemo imati u 16 sati kolegijum i donećemo odluku. Što se tiče samog termina za registraciju, petak do ponoći, to se neće menjati. Međutim, rok za vraćanje dugova može se produžiti za neki dan - izjavio je Karadžić za Telegraf.rs.

- Klubovima će biti dozvoljeno da registruju igrače, ali ako finansijske obaveze ne ispune u dodatnom periodu, neće moći da ih licenciraju. Taj dodatni period trajaće oko dve nedelje - pojasnio je predsednik FSS.

Na pitanje da li je u redu da se prvenstveno zbog Crvene zvezde produžavaju rokovi i da li bi se to radilo da su u problemima samo mali klubovi, Karadžić je rekao:

- Ne radi se samo o Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Radi se o pomoći svim klubovima koji su zapali u teškoće. Klubovi ne mogu da nas dovode u cajtnot i da onda tako rešavamo problem. Ako sada uradimo nešto, to će biti vanredno. Ovakve situacije neće se ponavljati, jer klubovi moraju da poštuju svoje obaveze - rekao je Karadžić.

(Telegraf.rs)