POVRATAK: Nadal slavio u dublu, koleno još boli!

Španac u prvom nastupu posle sedmomesečnog odsustva zbog povrede u dublu sa Huanom Monakom bolji od češkog tandema František Čermak i Lukaš Dluhi - 6:3, 6:2. Sledi meč u singlu sa Frederikom Delbonisom

Španski teniser Rafael Nadal vratio se na teren posle sedmomesečnog odsustva zbog povrede. Nadal je u dublu sa Argentincem Huanom Monakom savladao češki tandem František Čermak i Lukaš Dluhi sa 6:3, 6:2, druge nosioce na turniru serije 250 u čileanskom gradu Vinja Del Mar i uspešno obeležio dugo očekivani povratak na teren.

Nadal i Monako u završnici prvog i na početku drugog seta osvojili su sedam gemova zaredom, od 2:3 do 6:3 u prvom setu, pa 3:0 u drugom i na tu seriju protivnici nisu imali odgovor, pa će Španac i Argentinac u drugom kolu igrati protiv francusko-italijanskog tandema Gijom Rufin/Filipo Volandri.

U sredu Nadal će prvi put posle pauze izaći na teren i u singlu, a protivnik mu je Argentinac Frederiko Delbonis.

- Što se kolena tiče, rekao sam kada sam došao ovde, voleo bih kada se o tome ne bi govorilo. Na kraju, doktori su rekli da je u redu. Nema rizika da će se stanje pogoršati. Koleno me i dalje boli, ali činjenica da igram ovde ispunjava me radošću. Nisam sto posto spreman, treba mi nekoliko nedelja. Ako boli, boli. Ja sam ovde da bih igrao tenis, sa ili bez bola. Srećan sam jer sam odigrao zvaničan meč, iako je bio meč dublova - izjavio je Španac posle meča.

(Telegraf.rs)