PARADOKS U ABA LIGI: Košarkaši Partizana zavise od Zvezde?!

Sezona koju su sočnom "pljuvkom" otvorili Nebojša Čović i Duško Vujošević lako može da se završi tako što će sudbina crno-belih u Evroligi dogodine zavisiti od najljućeg rivala. Pročitajte kako

KO BI REK`O ČUDA DA SE DESE...

Ovi stihovi iz pesme Halida Bešlića "Miljacka", koju svako malo zapeva premijer Ivica Dačić, vrlo lako bi mogli da postanu lajtmotiv ovogodišnje ABA lige. Tačnije, da sezona koju su sočnom "pljuvkom" otvorili predsednik Zvezde Nebojša Čović i trener Partizana Duško Vujošević, može da se završi tako što će sudbina Vujoševićevog tima u Evroligi dogodine zavisiti od najljućeg rivala!

Kako? Vrlo prosto. Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još šest kola. Zvezda ima najlakši raspored, Partizan najteži. Crveno-beli kod kuće dočekuju crno-bele, Cibonu i Budućnost, a idu na noge Krki, Širokom i Radničkom. Sportski je nadati se, ali realno je da Zvezda, s obzirom na formu u kojoj se nalazi, dobije Partizan, kao i sve ostale utakmice do poslednjeg kola.

Upravo u tom 26. kolu, u kragujevačkoj hali "Jezero", lomi se sudbina Vujoševićevog projekta dogodine u Evroligi. Ako Zvezda sa sadašnjih 14:6 (odnos pobeda i poraza) dođe na 19:6, eventualnom pobedom u poslednjem kolu protiv tima Miroslava Nikolića odlazi na 20:6, čime bi, najverovatnije, obezbedila prvo mesto (ako Igokea izgubi od Partizana i Cibone) i direktan plasman u Evroligu, što je ključan cilj ekipe s Malog Kalemegdana registrovane u Železniku.

- Cibona (kući) – dobija

- Široki (gosti) - dobija

- Budućnost (kući) - dobija

- Zadar (gosti) - dobija

- Split (gosti) - dobija

- Zvezda (kući) – dobija

KONAČNA TABELA (ako Zvezda izgubi od Radničkog, Partizan bez Fajnal fora):

1. Igokea 19:7

2. Zvezda 19:7

3. Cedevita 18:8

4. Radnički 18:8

5. Partizan 17:9

KONAČNA TABELA (ako Zvezda pobedi Radnički, Partizan ide na Fajnal for):

1. Zvezda 20:6

2. Igokea 19:7

3. Cedevita 18:8

4. Partizan 17:9

5. Radnički 17:9

(Telegraf.rs)