Zvezda traži pomoć UEFA zbog mladih igrača

Predsednik "crveno-belih" Dragan Džajić razgovarao sa generalnim sekretarom FSS Zoranom Lakovićem o problemima sa mladim igračima koji ne žele da potpišu ugovor sa klubom

Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je da će se ovaj klub obratiti Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) za pomoć oko sve češćeg odlaska mladih igrača iz kluba, prenosi "Sportski žurnal".

Povod za ovako nešto je nedavni potez mladog Filipa Jankovića(18), koji je zatražio raskid ugovora sa "crveno-belima", a pre njega je klub napustio talentovani Rastko Šuljagić, dok su ugovore odbili Veljko Simić i Nemanja Maksimović.

- Problem koji imamo mora da se reši na višem nivou. Zato sam razgovarao sa Zoranom Lakovićem, generalnim sekretarom FSS, ali za sada smo nemoćni jer zakon štiti igrače. Moramo da se obratimo UEFA i Mišelu Platiniju, jer u ovako teškoj situaciji ako budemo ulagali u školu a igrači budu odlazili, neće imati smisla sve što radimo.

Nekada je bilo pravilo da igrač iz omladinske škole mora da potpiše petogodišnji ugovor sa matičnim klubom, a to više nije slučaj. Sada kad navrši 18 godina ako nema ugovornu obavezu, može da izabere klub koji hoće - rekao je Džajić za "Žurnal", i dodao:

- Mladim igračima mora da bude čast da igraju u Zvezdi. Ali Zvezda može bez svakog, živeće i bez Dragana Džajića ili bilo kog drugog. Zato roditelji igrača moraju da shvate da ne treba da žure nigde, jer ko rano ode u inostranstvo, brzo se vrati - rekao je Džajić.

(Telegraf.rs/Žurnal / Foto: Marko Todorović)