NBA: Irving nadvisio Durenta i Vestbruka! (VIDEO)

Sjajni bek Klivlenda sa 35 poena, 13 u samoj završnici, srušio je jednog od glavnih kandidata za titulu

Kajri Irving, plejmejker Klivlenda, nastavlja sa sjajnim igrama protiv jednog od najboljih timova u NBA Oklahoma Sitija. On je zabeležio 35 poena i predvodio svoju ekipu do neočekivane pobede 115:110.

U poslednjih dva minuta i 52 sekunde meča Irving je postigao čak 13 poena, pogodivši svih pet šuteva  iz igre i dva slobodna bacanja. Presudna je bila trojka za 113:108, 42 sekunde pre kraja. Glavna podrška Irvingu bili su ne mnogo poznati igrači sa klupe Marisi Spajts sa 21 poenom i 10 skokova i Si Džej Majls, koji je za nepunih 15 minuta na parketu zabeležio 16 poena, uz pogođene četiri trojke.

U senci fenomenalnog Irvinga ostali su Kevin Durant i Rasel Vestbruk, mada su i oni pružili sasvim dobra izdanja. Durent je meč završio sa 32 koša i 11 skokova, Vestbruk je dodao 28 poena, Serž Ibaka sa 18 poena i 12 uhvaćenih lopti bio je sasvim solidan, ali sve to nije bilo dovoljno da bi se tim Tandera radovao.

Minesota i Nikola Peković protiv Nju Orleansa zabeležili su neočekivano laku i ubedljivu pobedu - 115:86. Već posle prve četvrtine, koja je završene 33:14, bilo je jasno u kom pravcu meč ide. Bivši centar Partizana ubeležio je 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok  je najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio rezervista Dante Kaningem sa 18 poena, uz stoprocentan čut iz igre 9-9.

U pobedničkoj ekipi u strelce se upisalo svih 12 igrača koji su bili na raspolaganju za meč, slično je bilo i u Nju Orleansu, sa izuzetkom povređenog Erika Gordona, koji nije ni ulazio u igru.

San Antonio zabeležio je desetu uzastopnu pobedu 96:86, a žrtva je bio Vašington. Mnogo važnije od pobede je to šta će biti sa Timom Dankanom, koji je povredio koleno leve i zglob desne noge posle kontakta sa Martelom Vebsterom nepuna četiri minuta pre isteka druge četvrtine.

- On je dobro. Nije ništa strašno. Siguran sam da će trener Greg Popović biti veoma pažljiv prema njegovom kolenu, videćemo - izjavio je Toni Parker posle meča.

Parker je sa 19 poena i 12 asistencija bio ponajbolji u svom timu, koji je do trijumfa stigao prvenstveno dobrom odbranom. Vašington je tokom prvog poluvremena postigao svega 26 poena i našao se u velikom zaostatku, koji nije uspeo da nadoknadi.

Mnogo težu povredu zadobio je Majkl Kid-Gildkrist u porazu Šarlota u Hjustonu 105:99. Kid-Gildkrist sudario se sa saigračem Džefom Tejlorom u poslednjoj četvrtini i ostao je da leži na parketu, pa je na nosilima i fiksiranim vratom prenet do bolnice. Prema lekarskim nalazima, nije ništa polomio.

To je bio možda i presudan momenat meča, Šarlot koji je u poslednjoj četvrtini poveo posle konstantnog zaostatka, nije imao snage za završni udarac.

Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden zabeležio je prvi tripl-dabl u karijera, 21 poen i po 11 skokova i asistencija, odlični su bili i Čendler Parsons i Patrik Piterson sa po 24 poena.

Oslabljeni Čikago bez trojice startera slavio je ubedljivo u Atlanti 93:76. Joakim Noa, Karlos Buzer i Kirk Hajnrih nisu mogli da nastupe, ali i bez njih Bulsi znaju da igraju odbranu, a to mnogo znači. Luol Deng, Tadž Gibson i Nejt Robinson izneli su glavni teret.

Deng je bio prvi strelac sa 25 poena  a dodao je i 14 skokova i pet asistencija, Robinson je učinak od 20 koševa upotpunio sa osam asistencija, dok je  Gibson uz 19 poena uhvatio i 19 lopti. Srpski internacionalac Vladimir Radmanović proveo je pet minuta na parketu, ali bez korisnog učinka.

REZULTATI:

Atlanta - Čikago 76:93

Klivlend - Oklahoma Siti 115: 110

Njujork Niks - Sakramento 120:81

Hjuston - Šarlot 109:95

Minesota - Nju Orleans 115:86

Milvoki - Orlando 107:98

San Antonio  - Vašington 96:86

Portland - Juta 105:99

Golden stejt - Feniks 113:93

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)