DEJVIS KUP: Srbija povela 2:0 protiv Belgije

Pobedama Viktora Troickog nad Davidom Gofanom sa 3:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4) i Novaka Đokovića nad Olivijem Rohusom 3:0 (6:3,6:2,6:2) Srbija blizu prolaska u četvrtfinale

Teniska selekcija Srbije povela je sa 2:0 protiv Belgije u meču prvog kola Dejvis kupa, koji se igra u belogijskom gradu Šarlroa, pošto su Viktor Troicki i Novak Đoković dobili svoje rivale.

Zbog lošeg stanja terena, odigravanje mečeva prvog dana Dejvis kupa između Belgije i Srbije u "Spirudom" hali bilo je pod znakom pitanja tokom jutra, ali je ipak odlučeno da duel Davida Gofana i Viktora Troickog otvaraju takmičenje.

Troicki je dobio taj meč jedva preokrenuvši rezultat od 0:2 na 3:2( 1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4) a zatim je najbolji igrač sveta Novak Đoković deklasirao Olivija Rohusa sa 3:0 (6:3,6:2,6:2).

Iako protivnik nije bio na nivou našeg asa on je istakao posle meča da nije želeo da potceni Rohusa

- Nije se znao pobednik ovde unapred, bar ne u mojoj glavi. Takav sam pristup imao, nikada ne potcenjujem protivnika, a pogotovo ne Rohusa jer sam imao negativan skor sa njim.

- Nisam bio zadovoljan podlogom, ali šta je tu je. Početak je bio malo sporiji, ali sam uhvatio ritam i uspeo da odigram dobro i donesm Srbiji novi bod. Takođe moram da kažem da je i Viktor je velikom borbom uspeo da preokrene i da je to isto bila važna pobeda- rekao je Đoković.

U četvrtom setu i jedan i drugi su dobro igrali na svoje servise, nije bilo brejkova do rezultata 4:4, kada je Viktor u odlučujućem momentu oduzeo Gofanu servis i posle toga osvojio četvrti set, pa je zakazao i odlučujući set u prvom meču prvog kola Dejvis kupa.

Troicki je i ovom setu igrao vrlo strpljivo pa je brejk stigao tek u devetom gemu, a posle toga je i sa dva asa lako završio svoj servis gem i doneo Srbiji prvi bod protiv Belgije!

(Telegraf.rs/foto: AP)