VUJOŠEVIĆ OPET TRAŽI: Fajnal for da organizuje Beograd!

Gradonačelnik Dragan Đilas nije dao konačan odgovor, verujem da grad ima interes i da jedan srpski tim igra na završnom turniru

Košarkaši Partizana u finiš ligaškog dela ABA lige ulaze pod pritiskom, jer svaki kiks do kraja može skupo da košta srpskog prvaka. Toga je svestan i trener "crno-belih" Duško Vujošević pred meč sa Splitom u subotu od 19 časova.

- Split je rival koji mora ozbiljno da se shvati, neće oni sami sebe da pobede u "Pioniru", igrači to moraju da znaju, a navijači neka nam pomognu da dođemo do pobede. Mi smo sada bez prava na kiks i verujem da svi shvataju da ne smemo sebi da dozvolimo nikakvu komociju - rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

On je kao glavnu snagu Splićana naveo iskusnog centra Nikolu Vujčića.

- Split je opasniji nego što to može da se zaključi na osnovu pogleda na tabelu. Na početku sezone su igrali iznad očekivanja, ali su problemi počeli zbog povreda nakon pobede nad Cedevitom u Zagrebu. Upravo taj meč je pokazatelj njihove prave snage i dokaz da mogu da iznenade u gostima - izjavio je Vujošević.

- Očekujem da do kraja svaka utakmica bude sve teža, a verujem da će završnica regularnog dela Jadranske lige zaista biti regularna. Tu pre svega mislim na uslove za igru i arbitražu. Nadam se da se neće praviti neki lobistički savezi, a Partizan će kao uvek igrati pošteno - poručio je Vujošević.

On je ponovio da veruje da će se grad Beograd, ipak, kandidovati za organizaciju završnog turnira Jadranske lige.

- Verujem da grad ima interes da makar jedan srpski tim igra na fajnal foru i da mora da se uključi u organizaciju završnog turnira. Takođe, smatram da gradonačelnik Dragan Ðilas nije dao konačan odgovor, jer znam da je on čovek košarke i očekujem da grad, ipak, pomogne oko ovoga - naveo je Vujošević.

Vujošević je dodao kako je pravlinik Košarkaškog saveza Srbije donet pred početka sezone i da mora da se poštuje, da je razumljivo što sve zemlje štite domaće igrače, ali da Partizan ne bi imao ništa protiv ako bi KSS odobrio i veći broj stranaca.

Utakmica 20. kola regionalne lige Partizan-Split biće odigrana sutra od 19 sati u hali "Pionir".

(Tanjug / Telegraf.rs)