Filip Filipović: Ciljamo zlato u Londonu

U Ajndhovenu smo igrali kao kod kuće. Sa Novakom i rukometašima smo razmenjivali pozitivnu energiju

Vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović uživa u lovorikama, pošto je sa nacionalnim timom osvojio još jedno zlato. Najbolji svetski igrač ističe da je slavlje posle osvajanja titule na šampionatu Evrope završeno i da sada svu pažnju treba usmeriti na pripreme za Olimpijske igre u Londonu.

- Mi znamo da je Evropsko prvenstvo bila samo usputna stanica na putu prema konačnom cilju - zlatnoj medalji u Londonu. Nismo mnogo slavili, malo zbog umora jer smo prilično iscrpljeni, a malo jer znamo šta nas očekuje u narednom periodu - rekao je Filipović Tanjugu.

Igrač koji ima više titula u vaterpolu nego titula istakao je da je samopuzdanje srpskom timu posle trijumfa u Ajndhovenu na još višem nivou.

- Turnir u Ajndhovenu nam je značio da vidimo gde se nalazimo i šta bismo mogli da popravimo. Posle načina na koji smo osvojili titulu, teška grupa, pa onda sigurna igra protiv Italijana u polufinalu i trijumf protiv Crne Gore u finalu, samopouzdanje može samo da nam raste. Imamo mnogo razloga da budemo optimistični - rekao je Filipović.

Zajedno sa Novakom Đokovićem i vaterpolistima, rukometaši su proteklu nedelju učinili nezaboravnom za srpsku naciju.

- Veoma smo zadovoljni urađenim na šampionatu Evrope, a činjenica da smo bar na jedan dan razgalili narod posebno prija. Navijali smo za Novaka i za rukometaše, slali jedni drugima pozitivnu energiju. Podrška publike i nama je veoma važna, bilo je zaista sjajno u Ajndhovenu gde smo imali podršku kao da igramo kod kuće. Nadam se da će biti još puno razloga za slavlje - zaključio je Filipović.

(Tanjug)