Kolašinac u Nemačkoj osvojio peto mesto, ali i dobar "keš"

Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je peto mesto u bacanju kugle na prestižnom mitingu u nemačkom gradu Northauzenu, gde organizatori pozivaju 10 najboljih na svetu u muškoj i ženskoj konkurenciji

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac nije planirao da ovako rano započne sezonu, ali ga je put u nemački Northauzen koštao... Nije ga koštao, već je i zgrnuo fin novac i bacao kuglu sa 10 najboljih u njegovoj konkurenciji.

Osvajač bronzane medalje sa šampionata Evrope u Helsinkiju i finalista Olimpijskih igara iz Londona takmičio se sa 10 najboljih bacača kugle na svetu i ostvario rezultat 19,57 metara, što je ovog puta bilo dovoljno samo za peto mesto.

- Nikada ranije nisam počeo sezonu, i to se negativno odrazilo na rezultat. Dosta sam grešio u tehnici, s obzirom na to da sam još u bazičnom treningu. Otišao sam u Northauzen, jer sam dobio dobru startninu - iskren je bio Kolašinac.

Posle ovog "izleta" u Nemačku, vratiće se treninzima, koji su normalni za ovo doba godine, pa ga onda početkom februara očekuje miting u Novom Sada, zatim Balkanijada, pa dvoransko Prvenstvo Evrope u Geteborgu.

- Biću najbolji tamo gde se plasman broji, dokazao sam da to mogu - rekao je Kolašinac.

Prvo mesto u Northauzenu osvojio je aktuelni svetski prvak u dvorani Amerikanac Brajan Bajting sa najboljim rezultatom sezone - 21,10 metara.

(Telegraf.rs)