KUP ITALIJE: Destro srušio Fiorentinu (VIDEO)

Fudbaleri Rome su poslednji polufinalisti Kupa Italije, pošto su posle produžetaka savladali Fiorentinu minimalnim rezultatom

Poslednji polufinalista italijsnskog Kupa je Roma, pošto je savladala Fiorentinu minimalnim rezultatom 1:0, ali tek posle produžetaka. Jedini gol postigao je Matija Destro u 96. minutu. Za "ljubičaste" je Nenad Tomović odigrao svih 120 minuta, a Adem Ljajić je ušao u 78. minutu. Stefan Savić i Stevan Jovetić takođe su odigrali ceo meč.

Otvorenu utakmicu sa dosta prilika najavili su Jovetić, koji je zamalo prebacio preko prečke, a opasni su bili Florenci i Pjanić. Najbolja prilika za Romu bila je prečka Akvilanija u 41. minutu.

Žestoko je bilo i u drugom poluvremenu. De Rosi je uspeo da zatrese mrežu, ali je to uradio dok je bio u ofsajdu, pa je gol poništen. Borha Valero je potom pogodio stativu, a Stefan Savić je spasio "violu" i sprečio da Destroov šut završi u mreži. Pobednik je morao da bude rešen u produžecima.

"Vučica" je konačno postigla gol u 96. minutu, kada je Pjanić uposlio Destra, koji ovaj put pogađa praznu mrežu. Odličnu šansu da izjednači je imao Kvadrado, ali je njegov volej zaustavila stativa. Sam kraj utakmice obeležili su crveni kartoni: prvo je Rodrigo Tadei isključen zbog drugog žutog, pred sam kraj utakmice su zbog sukoba isključeni Kvadrado i Dodo.

Kup Italije, četvrtfinale:

Lacio - Katanija 3:0

Juventus - Milan 2:1

Inter - Bolonja 3:2

Fiorentina - Roma 0:1

(Destro 90+6)

Polufinalni parovi

Lacio - Juventus

Inter - Roma

(Telegraf.rs)