SERIJA A: Juve opet bez pobede, Brkićev autogol u pobedi Udinezea (VIDEO)

Mečeve 20. kola obeležio je drugi uzastopni "neuspeh" Juventusa, pošto im je sada odolela i Parma (1:1). Lacio slavio na "Olimpiku" protiv Atalante (2:0) i prišao aktuelnom šampionu na samo tri boda razlike

Juventus je vezao i drugu utakmicu bez pobede pošto, posle poraza protiv Sampdorije, nisu uspeli da slave ni na gostovanju u Parmi (1:1). Meču je prethodila tuča navijača ispred stadiona "Enio Tardini" pošto je oko 70-ak navijača Juventusa došlo na utakmicu bez karte. Sukoba je bilo i u ostatku grada.

"Mlekadžije" su odolele aktuelnom šampionu i nastavile svoj niz bez poraza povećavajući taj broj na četiri, posle tri pobede zaredom.

Juventus je i u ovom meču poveo i igrao bolje. Strelac je bio Andrea Pirlo iz slobodnog udarca u 52. minutu, ali su "mlekadžije" uspele da izbore nerešeno golom Sansonea u 12 minuta pre kraja. Juventus je do kraja meča žestoko napadao, ali je Parma uspela da se odbrani i ostane neporažena.

Juventus sada, posle pobede Lacija nada Atalantom (2:0), vodi na tabeli sa samo tri boda više od ekipe iz Rima.

Na "Olimpiku" nije bila toliko zanimljiva utakmica ali Lacio je uspeo da zabeleži i četvrtu pobedu zaredom i nastavio je da inzenađuje sve svojim rezultatima.

Imali su malu i pomoć u drugom poluvremenu potp su poveli golom Flokarija u 52. minutu, ali je Brivio bio strelac autogola u 77. minutu. Gosti iz Bergama su na kraju dobili i crveni karton i nisu uspeli ni gol da postignu i vezali četvrtu utakmicu bez pobede.

(D. G.)