FK ZVEZDA: Novo smanjenje blokade

"Crveno-beli" se dogovorili sa poveriocima za smanjene blokade, a najviše pomogla "Marfin banka", koja je skinula 160 miliona dinara

Blokada računa fudbalskog kluba Crvena zvezda danas je dodatno smanjena zahvaljujući dogovoru koji je postignut sa "Marfin bankom", "NS plakatom", "Sava osiguranjem" i "Atula investmentom", saopšteno je na zvaničnom sajtu "crveno-belih".

- Imamo uveravanja, odnosno dogovore da će blokade skinuti preduzeće "NS plakat" za iznos od 276.589 dinara, zatim "Marfin banka" u visini od 160.400.000 dinara, "Sava osiguranje" za 8.754.455 dinara i "Atula investment“ za 41.666.589 dinara. Samim tim blokada računa trebalo bi da u ponedeljak, 14. januara, iznosi 197.174.764-  izjavio je Čović za zvanični sajt.

Međutim, kako je navedeno, rad na deblokadi računa tek predstoji.

- Nažalost, i pored konstruktivnog predloga koje smo dali, nismo naišli na razumevanje Borca iz Čačka i Slobode iz Užica sa kojima još uvek nismo potpisali sporazume. Njihovo učešće u blokadi je više od 100.000.000 dinara.

- Uprkos tom lošem iskustvu, Crvena zvezda se još jednom zahvaljuje svim poveriocima koji nam izlaze u susret, skidaju blokadu računa i time pomažu da dođemo do potpune deblokade - poručio je Čović.

Dan ranije blokadu Zvezdinog računa smanjili su "Univerzal banka" i fudbalski klub Spartak iz Subotice.

(Telegraf.rs/Foto: Marko Todorović)