PROGNOZA KLADIONICA: Zvezda jedan od favorita za osvajanje Evrokupa

Crveno-beli košarkaši nalaze se među prvih šest favorita sa kvotom 13 za osvajanje drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi

Dobre igre košarkaša Crvene zvezde ove sezone u Evropi poremetila su očekivanja mnogih klubova koji se takmiče u Evrokupu.

Beogradski tim, koji je pre sezone bio autsajder, sada na početku druge faze Evrokupa svrstan je među šest favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Prema mišljenju većine evropskih kladionica, najveće šanse da osvoji Evrokup ima Valensija, pa je stoga kvota na tim iz Valensije samo pet, dok se Crvena zvezda nalazi u prvih šest favorita sa kvotom 13.

"Crveno-beli" su u prvih šest utakmica zabeležili pet pobeda i samo jedan poraz, čime su pokazali da su jedna od najboljih ekipa.

Posle Valensije slede UNIKS i Bilbao sa kvotom šest. Na Galatasaraj je sedam, a Spartak iz Sankt Peterburga deset. Crvena zvezda Telekom se nalazi na deobi šestog mesta sa Lokomotivom Kuban i kvotom 13.

Da će "crveno–beli" biti prvi u grupi, kvota je osam, dok su Galatasaraj i Uniks gotovo izjednačeni sa kvotom 2,35. Na Ulm je kvota čak 31.

Ovakva procena kladionica možda i najbolje oslikava kakav je odnos snaga.

(Telegraf.rs)