PRIMERA: Spektakl u Madridu, opet "slučaj Kasiljas", Barsa igrala za Vilanovu (VIDEO)

Real poveo već u drugom minutu, Adan opet počeo na golu, pa dobio crveni karton u šestom minutu. Het-trik Ćavija Prijeta ipak manji od "grejs" Kristijana Ronalda. Real slavio na kraju (4:3). Barselona po starom (4:0), pobegla na plus 11 posle remija Atletika na Majorci (1:1)

Neverovatan meč u Madridu. Na kraju ga je sa dva gola rešio Kristijano Ronaldo, koji je tako doneo Real Madridu 11. pobedu ove sezone i približio svoj tim gradskom rivalu Atletiku na samo četiri boda zaostatka. Barselona je već odavno daleko, a danas je potvrdila i veliku razliku pobedom nad Espanjolom (4:0) u 18. kolu španske Primere.

Početak meča u Madridu bio je veoma buran pošto je Žoze Murinjo i drugu utakmicu zaredom ostavio Ikera Kasiljasa na klupi, a dao priliku Adanu da opet brani, i zamalo uprskao. Adan je dobio crveni karton već u šestom minutu, i onda je ulazak kapitena Reala propraćen ovacijama. Kapitena samo do ovog meča možda?

Zanimljiva situacija dogodila se u 63. minutu pri rezultatu 2:2, kada je Ronaldo prišao Kasiljasu, skinuo sa ruke kapitensku traku i pružio je Kasiljasu, a ovaj to odbio.

Pitanje je da li je to uradio iz revolta prema Murinju, prema Ronaldu što mu je nije ranije ustupio ili je hteo da učini Portugalcu da i on bude malo kapiten "kraljevskog kluba"?

Utakmica je počela golom Karima Benzeme, koji je već u drugom minutu doveo Real u vođstvo. Ćavi Prijeto je svojim prvim golom na meču izjednačio već u devetom iz penala, da bi Kedira opet doneo domaćinu prednost u 35. minutu. Međutim, Ćavi Prijeto nije dozvolio da se na prednost ode, a da ne bude nerešeno, pa je tako postigao i svoj drugi gol pet minuta pre kraja prvog dela igre.

U nastavku je Ronaldo postigao dva gola za samo dva minuta i tada se činilo da je doneo svom timu pobedu, ali je 15-ak minuta pre kraja Prijeto još jednom bio strelac, ali je uspeo samo toliko i Sosijedad je napustio "Santjago Bernabeu" pognute glave.

Real posle ovog kola ostaje na trećoj poziciji, ali sa samo tri boda zaostatka za gradskim rivalom Atletikom, koji svoj meč 19. kola igra večeras od 21 čas na Majorci.

Barselona je nastavila po starom. U gradskom "derbiju", po povratku Tita Vilanove na klupu, savladala je Espanjol sa na kraju malih 4:0.

Nije prošlo ni pola sata igre, a na semaforu stadiona "Kamp nou" pisalo je 4:0. U 10. minutu je prvi gol postigao Ćavi, a onda su usledila dva pogotka Pedra Rodrigeza, da bi Leo Mesi svojim prvim golom ove godine, već u 29. minutu, postavio konačan rezultat. Mesiju je to bila osma utakmica zaredom na kojoj postiže pogodak, a Barsi 36. po redu, čime je izjednačila rekord Primere.

Izgledalo je kao da će Atletiko ostati na devet bodova zaostatka za Barsom, ali je te nade srušio mlađani Kevin koji je u 87. minutu posle, bukvalno asistencije usled lošeg klizećeg starta beka Madriđana Felipea, pogodio za konačnih 1:1. Majorka je sada dva mesta iznad zone ispadanja i ima dva boda više od Espanjola i Deportiva.

PRIMERA 18. kolo:

petak:

Saragosa – Betis 1:2 (0:1)

subota:

Levante – Atletik Bilbao 3:1

(Lel 26, Ibora 45, El Žar 69. – Aduriz 6.)

Granada – Valensija 1:2

(Angulo 50. – Žonas 59, Pjati 82.)

Deportivo La Korunja – Malaga 1:0

(Pici 57.)

Sevilja – Osasuna 1:0

(Spahić 83.)

nedelja:

Selta – Valjadolid 3:1

(Aspas 9, 31(pen), Lopez 52. - Bueno 12(pen).)

Real Madrid – Real Sosijedad 4:3

(Benzema 2, Kedira 35, Ronaldo 68, 69. - Prijeto 9, 40, 76.)

Barselona – Espanjol 4:0

(Ćavi 10, Pedro 16, 27, Mesi 29(pen).)

Majorka – Atletiko Madrid 1:1

(Kevin 87. - Garsija 72.)

ponedeljak:

Rajo Valjekano – Hetafe

TABELA: Barselona 52, Atletiko Madrid 41, Real Madrid 36, Malaga 31, Betis 31, Levante 30, Valensija 27, Sosijedad 25

(Telegraf.rs)