FA KUP: Arsenal i Svonsi će igrati još jednom (VIDEO)

Sjajno drugo poluvreme u pretposlednjem meču treće runde FA Kupa, na kojem su Velšani poveli, Arsenal preokrenuo, ali je na kraju Grejem ipak obezbedio svojoj ekipi revanš na "Emiratima" (2:2)

Fantastičan meč viđen je u Velsu, na "Stadionu slobode", na kojem su utakmicu treće runde FA Kupa odigrali Svonsi i Arsenal (2:2).

Svonsi zamalo da pobedi Arsenal po treći put ove sezone i da se nađe u narednoj rundi, ali onda zamalo da ispadne. Arsenal je već jednom nogom bio na pragu eliminacije, ali je onda preokretom stigao do praga prolaza, a na kraju, ponovljeni meč na "Emiratima".

Imaju i jedni i drugi za čim da žale, a možda više gosti iz Londona pošto su tokom većeg dela meča bili bolji, a naročito u drugom poluvremenu.

Sve je krenulo kada je u igru u 55. minutu ušao neverovatni Miću. Samo tri minuta mu je bilo potrebno da još jednom zatrese protivničku mrežu i dovede svoj tim u vođstvo. Nije Španac nešto preterano brz, ali je još jednom pokazao koliko je snalažljiv. "Tobdžije" su od tada uglavnom preuzele inicijativu, ali nije se dugo ništa događalo, skoro pola sata. A onda preokret u samo dva minuta.

Prvo se u 81. minutu u šesnaestercu sjajno snašao Lukas Podolski, da bi dva minuta kasnije Kejran Gibs doveo Arsenal u vođstvo prelepim volej udarcem. Još jedan sjajan okršaj ovih dveju ekipa zakazao nam je Deni Grejem, koji je mirno i staloženo zatresao mrežu gostiju samo tri minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

U subotu je odigrana većina utakmica trećeg kola, a posle svih svoj meč je odigrao i Mančester junajted, koji je spasen od strane Robina van Persija u 92. minutu poraza od Vest Hema.

U poslednjem meču treće runde igraju Mensfild i Liverpul od 17 časova.

(Telegraf.rs)