PRIMERA: Depor dobio Malagu, Valensija u gostima Granadu

Fudbaleri Valensije pobedili su u gostima ekipu Granade 2:1 u utakmici 18. kola španske Primere, i najavili borbu za jedno od mesta koja vode u Evropu sledeće sezone.

"Slepi miševi" su do trijumfa došli posle preokreta, pošto je Granada prva stigla do gola, a strelac je bio Brajan Angulo u 50. minutu. Gostujući navijači na izjednačenje su morali da čekaju devet minuta, a onda je mrežu Granade zatresao Jonas. Pobedu ekipi Valensije doneo je Pablo Pjati osam minuta pre kraja utakmice. Fudbaleri Granade od 34. minuta bili su brojčano oslabljeni na terenu, jer je crveni karton dobio Fran Riko.

Važnu pobedu u borbi za bodove spasa ostvarili su fudbaleri Deportiva iz La Korunje. Oni su kao poslednjeplasiran tim La Lige minimalnim rezultatom pobedili Malagu, učesnika druge faze Lige šampiona. Golom Picija u 57. Depor je bar na manje od 24 sata pobegao sa dna. Ekipa iz La Korunje ima 15 bodova, samo bod više od Osasune.

Konačno, u prvoj utakmici u subotu Levante je 3:1 pobedio Bilbao iako su Baskijci preko Aduriza poveli u 6. minutu.

PRIMERA 18. kolo:

subota:

Levante - Atletik Bilbao 3:1

(Lel 26, Ibora 45, El Žar 69. - Aduriz 6.)

Granada - Valensija 1:2

(Angulo 50. - Jonas 59, Pjati 82.)

Deportivo La Korunja - Malaga 1:0

(Pici 57.)

Sevilja - Osasuna 1:0

(Spahić 83.)

petak:

Saragosa - Betis 1:2 (0:1)

nedelja:

Selta - Valjadolid

Real Madrid - Real Sosijedad

Barselona - Espanjol

Majorka - Atletiko Madrid

ponedeljak:

Rajo Valjekano - Hetafe

TABELA: Barselona 49, Atletiko Madrid 40, Real Madrid 33, Malaga 31, Betis 31, Levante 30, Valensija 27, Sosijedad 25...